Κεντρική Basket League Άρης “Αυτά τα δύο πρέπει να διορθώσουμε”

“Αυτά τα δύο πρέπει να διορθώσουμε”

dimitris priftis

dimitris-priftisΟ Άρης ξεκίνησε νικηφόρα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Α1, ωστόσο ο προπονητής του “Αυτοκράτορα”, Δημήτρης Πρίφτης, δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος, τονίζοντας τα δύο πράγματα που η ομάδα του πρέπει να διορθώσει, αλλά και για το γεγονός ότι ο Βίκτορ Σανικίτζε, στην πρώτη του εμφάνιση ως παίκτης του Άρη, αποχώρησε από το παρκέ με φορείο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:
“Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό και αμυντικά και επιθετικά. Ήμασταν πολύ παραγωγικοί. Είχαμε ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν σοβαροί. Το χαρακτηριστικό ήταν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και πολλά λάθη. Είναι βέβαιο ότι αυτά τα δύο πρέπει να τα διορθώσουμε.

Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Κρατάμε τη νίκη. Πολλές φορές ενστικτωδώς υποτιμάς την συνέχεια του παιχνιδιού όταν έχεις χτίσει μια μεγάλη διαφορά. Και εκεί είναι το ζητούμενο για εμάς, ότι πρέπει αυτή την σταθερότητα και αυτή την σοβαρότητα να την διατηρούμε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Αυτή την στιγμή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό τραυματισμό. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα δυστυχώς. Θα το διαχειριστούμε ανάλογα και θα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Όταν ένας παίκτης φεύγει με το φορείο είναι κάτι σημαντικό. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου αυτή την στιγμή. Ζω αυτό που έχει συμβεί και φυσικά θα πρέπει να το διαχειριστούμε ως ομάδα. Ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι έχει ακριβώς. Νομίζω πως είναι περιττό να πούμε πως έχει κάτι σοβαρό. Απλώς δεν ξέρουμε σε τι έκταση θα είναι αυτό το σοβαρό”.

Για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στο γήπεδο: “Είναι πολύ θετικό το ότι ήταν σήμερα εδώ ο Νίκος Γκάλης. Για εμένα προσωπικά όταν τον είδα να μπαίνει στο γήπεδο ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη και ήταν πολύ θετικό και για την ψυχολογία μας και τον θέλουμε κοντά μας. Εκφράζοντας όλους θέλουμε πολύ να τον ξαναδούμε σε κάποιο παιχνίδι ή και σε περισσότερα ματς. Μου ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή δύναμη.

Όσον αφορά στον Μάικλ Τζένκινς: “Ο Τζένκινς δεν έχει κάτι σοβαρό. Πιστεύω πως από βδομάδα θα είναι μαζί μας στην προπόνηση. Έκανε χθες μαγνητική και ήταν καθαρή”.

Ύστερα, από πλευράς παικτών, ο Θοδωρής Ζάρας τόνισε: “Να ευχηθώ καλή χρονιά και καλή σεζόν. Εύχομαι ο Σάνι να επιστρέψει γρήγορα γερός. Όσον αφορά στο ματς ξεκινήσαμε θετικά το πρωτάθλημα. Θα σταθώ στο σε τι χρειαζόμαστε βελτίωση. Από την στατιστική που είδα, κάποια επιθετικά ριμπάουντ ίσως να τα γλιτώναμε. Και κάποια εύκολα λάθη που κάναμε σήμερα, αλλά και στο προηγούμενο ματς και δώσαμε εύκολα καλάθι στον αντίπαλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…