Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο ένας τα είχε όλα, ο άλλος τίποτα

Ο ένας τα είχε όλα, ο άλλος τίποτα

742022

fotsis-calathes

Γιώργος ΚογκαλίδηςΌποιος πει ότι περίμενε πως ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε με 25 πόντους τον Παναθηναϊκό ψεύδεται. Όλοι περιμέναμε ένα “κλειστό” ματς, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ, γίνονται πράγματα που δεν τα περιμένεις.

Γιατί άνοιξε τόσο η διαφορά; Πρώτη ανάγνωση είναι πως οι… μπαρουτοκαπνισμένοι ξένοι του Ολυμπιακού (Λοτζέσκι, Χάκετ, ακόμα κι ο Μιλουτίνοφ) γνώριζαν την αξία και τις ιδιαιτερότητες του “αιώνιου” ντέρμπι. Αντίθετα, οι νεοφερμένοι Ρίβερς, Σίνγκλεντον (χωρίς να είναι οι χειρότεροι) δεν κατάλαβαν πού βρίσκονταν.

Μια δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με το βάθος των πάγκων. Οι “αναπληρωματικοί” πέτυχαν 52-27 πόντους, αντίστοιχα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε 11 (ο Αγραβάνης μάλλον… τιμωρήθηκε σιωπηρά για την απροσεξία του στη Μαδρίτη) και όλοι σκόραραν, όλοι είχαν επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας τους.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έπαιξε στην ουσία με εννέα παίκτες (ο Μποχωρίδης έπαιξε 22 δευτερόλεπτα), από τους οποίους (μιλώντας πάντα γι’ αυτούς που δεν ξεκίνησαν) όμως δεν πήρε ιδιαίτερα πράγματα, εκτός από τον Μπουρούση στην επίθεση.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sportdog.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…