Κεντρική Ασίστ Shadow Τα πρώτα βήματα του Βασιλακόπουλου (pic)

Τα πρώτα βήματα του Βασιλακόπουλου (pic)

vasilakopoulos new

vasilakopoulos-new

Όσα χρόνια θυμόμαστε (κι είναι πολλά) τον εαυτό μας, θυμόμαστε τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να είναι ενεργός παράγοντας στην ΕΟΚ. Όχι μόνο ως πρόεδρος, αλλά με τη γενικότερη παρουσία του, οι περισσότεροι εξ ημών τον θυμόμαστε από το 1987. Μόνο που ψάχνοντας φτάσαμε πιο μακριά, στα χρόνια της χούντας.

Ο γεννηθείς το 1939 Βασιλακόπουλος, ήταν από τους πρώτους που μετακόμισαν από τον ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΑΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών) και από εκεί δημιουργήθηκε η ΕΟΚ. Εμείς, όμως, βρήκαμε έγγραφο που τον κατατάσσει πολύ νωρίτερα στα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Όπως βλέπετε κι από το συγκεκριμένο έγγραφο, ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ επί… επταετίας!

Παρότι είναι γνωστή η μετέπειτα πολιτική του διαδρομή, το 1968 (παρά λίγες μέρες έναν χρόνο μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου) ο “σωλήνας” -όπως τον ονόμαζαν τότε, λόγω του λεπτόλιγνου σώματός του- δεν αποτελούσε απειλή για τους “συνταγματάρχες“. Το αντίθετο, ήταν μεταξύ αυτών που ορίσθηκαν σύμβουλοι του ΣΕΓΑΣ.

Έτσι ο κ. Βασιλακόπουλος έχει κατορθώσει (αυτό είναι πραγματικό κατόρθωμα) να χαίρει της εκτίμησης και της χούντας, και του ΠΑΣΟΚ (διετέλεσε και πολιτικός, αλλά και ΓΓΑ), και της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή (του νεοτέρου, χάρη στη συνδρομή του Λάζαρου Βορεάδη), και της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά (χάρη στη συνδρομή και τα καλά λόγια του Κυριάκου Ταβουλαρέα), και -είμαστε σίγουροι πως- θα βρει την άκρη του με τον ΣΥΡΙΖΑ (“φάρος” είναι αυτός).

Για του λόγου μας το αληθές:

vasilakopoulos-xounta

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…