Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Άμυνα και σουτ από παντού!

Άμυνα και σουτ από παντού!

Image 7

pao-rivers-calathes-james

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις με την απόκτηση του Ντεμέτρις Νίκολς, ενός παίκτη με έφεση στο σκοράρισμα από μακρινή απόσταση, ο οποίος μπορεί να δώσει, παράλληλα, πολύτιμες λύσεις στην άμυνα, μιας και μπορεί να μαρκάρει παίκτες από το “1” ως το “4”.

Το “τριφύλλι” δημιούργησε ένα ρόστερ με μεγάλο βάθος, το οποίο απαρτίζεται από ποιοτικούς κι έμπειρους παίκτες, οι οποίοι στην καλή τους μέρα μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι αντίπαλοι προπονητές θα δυσκολευτούν να βρουν τρόπο για να αναχαιτίσουν τα επιθετικά ατού των “πράσινων”, μιας κι όλοι οι παίκτες τους, ανεξαρτήτου θέσης, διαθέτουν πολύ καλό περιφερειακό σουτ.

bourousis-james-pao

Δείτε τα ποσοστά ευστοχίας από την γραμμή του τριπόντου που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού την περασμένη σεζόν στην Ευρωλίγκα:

pinakaki121

  • Οι Νίκος Παππάς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Λευτέρης Μποχωρίδης δεν χρησιμοποιήθηκαν αρκετά από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς την περασμένη σεζόν.

james-calathes-pao

Τα πάντα, βέβαια, στον νέο Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη θα ξεκινούν από την άμυνα. Ο Έλληνας τεχνικός δουλεύει πολύ σ’ αυτόν τον τομέα, έχοντας να διαχειριστεί παίκτες, οι οποίοι διακρίνονται για τις αμυντικές τους αρετές.

Ο Νικ Καλάθης είναι ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς της Ευρωλίγκας. Ο Μάικ Τζέιμς πιέζει πολύ τα αντίπαλα γκαρντ, όπως και ο Τζέιμς Φελντέιν, ενώ εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα είναι και ο Κέι Σι Ρίβερς. Λιγότερο καλός αμυντικά είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος, βέβαια, έχει βελτιωθεί αρκετά σ’αυτόν τον τομέα τον τελευταίο καιρό.

Όσον αφορά στους ψηλούς, οι Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλετον αναμένεται να σκεπάσουν… τα καλάθια, καλύπτοντας και τις όποιες αμυντικές αδυναμίες έχει ο Γιάννης Μπουρούσης, ενώ καλός αμυντικός, όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, είναι ο Ντεμέτρις Νίκολς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Με 50αρα Εμπίντ μείωσαν τη σειρά σε 2-1 οι Σίξερς

Ο Εμπίντ έκανε τα πάντα, σκόραρε 50 πόντους και έδωσε τη νίκη στους Σίξερς Ο Τζοέλ Εμπίντ …