Κεντρική Ασίστ Shadow 12 χρόνια χωρίς τον Αλφόνσο Φορντ! Δεν ξεχνάει ο Χάκετ (pic)

12 χρόνια χωρίς τον Αλφόνσο Φορντ! Δεν ξεχνάει ο Χάκετ (pic)

hackett ford1

hackett_ford1Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, ο μεγάλος Αλφόνσο Φορντ έχασε τη “μάχη” με την λευχαιμία κι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 33 χρόνων. Ήταν 4 Σεπτεμβρίου του 2004, όταν ο Αμερικανός άσος άφησε πιο φτωχό το ευρωπαϊκό μπάσκετ, βυθίζοντας στη θλίψη όλο τον μπασκετικό κόσμο κι όχι μόνο.

Στην Ελλάδα συστήθηκε το 1996, όντας παίκτης του Παπάγου, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Σπόρτιγκ, του Περιστερίου και του Ολυμπιακού. Ακολούθησε η Σιένα, με την Σκαβολίνι να αποτελεί την τελευταία του ομάδα.

Ο Φορντ έκλεισε την καριέρα του στην ιταλική ομάδα λόγω προβλημάτων υγείας. Είχε διαγνωσθεί ότι έπασχε από λευχαιμία τον Αύγουστο του 1997, ωστόσο, μέχρι το 2004 κατάφερνε να νικά την ασθένειά του και να “βομβαρδίζει τα καλάθια χωρίς κανείς να γνωρίζει το πρόβλημά του. Ο Αμερικανός άσος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μέμφις.

Να σημειωθεί πως η Ευρωλίγκα έδωσε το όνομα του στο βραβείο του πρώτου σκόρερ (“Βραβείο Αλφόνσο Φορντ”), καθώς μέχρι και σήμερα είναι ο πρώτος σκόρερ σε μέσο όρο (22,2) και σε πόντους ανά λεπτό (0.66).

Ο Ντάνιελ Χάκετ δεν ξέχασε, φυσικά, τον Φορντ. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, με αφορμή την συμπλήρωση 12 ετών από τον θάνατο του, έγραψε στο instagram: “Πάντα αγαπημένος, ποτέ ξεχασμένος”.

Always Loved… Never Forgotten… Forever Missed…#alphonsoford10 Il puma di Greenwood 31/10/1971-4/9/2004

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Daniel Lorenzo Hackett (@lorenzo23daniele) στις

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…