Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τάνια, εσύ τι λες;

Τάνια, εσύ τι λες;

merika mikroutsikos

merika-mikroutsikos

Η Τάνια Μερίκα δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Οι Κριτές, χρόνια τώρα, την έχουν περιβάλλει με την εμπιστοσύνη τους και γι’ αυτό προεδρεύει του μεγαλύτερου συνδέσμου της χώρας. Γνωστή και για το ήθος της, και για την αγάπη της για τον χώρο, είναι από τους πιο δίκαιους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει.

Πριν από τρεις ημέρες (και γι’ αυτό το αφήσαμε επίτηδες, μήπως κι έλειπαν κάποιοι διακοπές) αναρωτηθήκαμε -στη στήλη “Τάπες” αν υπάρχουν Κριτές οι οποίοι είναι αξιολογημένοι για αγώνες μικρών ηλικιών κι αγωνίζονται σε αγώνες… ενηλίκων. Δεν θα ρωτήσουμε, φυσικά, αν γνωρίζει κάτι η πρόεδρος του ΣΚΚΑ. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της.

Την άποψή της θα θέλαμε. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι ηθικά κολάσιμο; Εμείς θεωρούμε πως “ναι, είναι κολάσιμο” και πιστεύουμε ότι έχει την ίδια άποψη. Η ερώτηση έχει να κάνει με την εμπειρία και τη θέση της.

Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να ψάξουμε τι έγινε στη σεζόν που πέρασε. Περσινά ξινά σταφύλια κι αν έγινε κι ένα λάθος, δεν τρέχει τίποτα. Επειδή θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναζητούμε την αλήθεια, ενημερώνουμε όλους (και ζητάμε και τη βοήθεια της Τάνιας, ως εμπειρότερη περί των ζητημάτων της γραμματείας των αγώνων) τους ενδιαφερόμενους (και τις ενδιαφερόμενες), ότι θα παρακολουθούμε κάθε ορισμό, σε κάθε αγωνιστική, σε όλα τα πρωταθλήματα. Πολλή δουλειά, αλλά χαλάλι.

Στη νέα σεζόν απαγορεύονται τέτοιου είδους λάθη. Επίσης, ζητάμε από το σύνολο των Κριτών να μας ενημερώσουν (να μας καταγγείλουν, αν προτιμάτε), αν υπάρξει τέτοιου είδους παραβίαση.

Η Τάνια Μερίκα, αλλά και όλοι οι Κριτές, γνωρίζουν την αγάπη και τους κοινούς μας αγώνες. Γνωρίζουν και το πείσμα μας. Άλλωστε, κάπως έτσι συναντηθήκαμε, άσχετο αν στην πορεία διαφοροποιήθηκαν οι… προτιμήσεις μας. Δεν είναι κακό να τα βρίσκεις με την εξουσία (η οποία σε πολεμούσε), εμάς δεν μας αρέσει.

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο. Δίχως υπεκφυγές: Δεν θα σταθεί σε χλωρό κλαρί, Κριτής που δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνα της κατηγορίας που θα ορίζεται. Κι επειδή εμείς δεν επιδιδόμαστε σε κυνήγι μαγισσών, γνωρίζουν καλά οι παροικούντες πως αναφερόμαστε ΜΟΝΟ σε ένα πρόσωπο. Και γνωρίζουν και το γιατί.

Αν (υπόθεση εργασίας) κάποιος προσφέρει υπηρεσίες να πληρωθεί απευθείας, όχι μέσω τρίτου. Καταλαβαινόμαστε θαρρώ….

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…