Κεντρική Basket League ΑΕΚ Όταν γονάτισε ο Κακιούζης (pics&vid)

Όταν γονάτισε ο Κακιούζης (pics&vid)

osfp aek kakiouzis gonatistos

osfp-aek-kakiouzis-gonatistos

Τα καλοκαίρια είναι για μπάνια. Για χάλαρωμα. Στα αθλητικά δρώμενα, καλοκαίρι σημαίνει να περιμένεις να “σκάσει” κάποια μεταγραφή, να δεις τα πρώτα φιλικά, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι και η καλύτερη περίοδος των φιλάθλων. Έτσι, στο eBasket αποφασίσαμε να σας… βγάλουμε από την μονοτονία και να σας προσφέρουμε διάφορα αφιερώματα και θέματα που θα σας θυμήσουν ή θα σας μάθουν ορισμένα γεγονότα, άγνωστες πτυχές του αγαπημένου μας αθλήματος.

Τελικοί πλέι οφ 2001-02. Η ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα έχει το πλεονέκτημα έδρας και μοιάζει ικανή να “σπάσει” την κατάρα του Πρωταθλήματος που έχει να έρθει στην Νέα Φιλαδέλφεια από το 1970, όταν μεσουρανούσε ο Γιώργος Αμερικάνος. Αντίπαλος ο Ολυμπιακός, που παρά τις πολλές αλλαγές κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά.

Οι “ερυθρόλευκοι” με πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο τελικό θα κάνουν “break“, επικρατώντας της “Ένωσης” 82-74 στην β’ παράταση. Τέσσερις μέρες αργότερα, οι Πειραιώτες υποδέχονται στο ΣΕΦ τους “κιτρινόμαυρους” που έπαιζαν όλη τη χρονιά. Σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι, οι γηπεδούχοι προηγούνται 4′ πριν τη λήξη με 8 πόντους (65-57) και έχουν την επίθεση. Ο Κακιούζης μαρκάρει τον Ρισασέ, ο οποίος κάνει λάθος πάσα, με τη μπάλα να βγαίνει εκτός παρκέ.

Οι διαιτητές δείχνουν κατοχή “Ολυμπιακός” και ο παίκτης της ΑΕΚ γονατίζει διαμαρτυρόμενος. Όλος ο πάγκος της “Βασίλισσας” θα… ξεσηκωθεί, αλλά δίχως αποτέλεσμα και εν τέλει η ήττα θα έρθει με σκορ 75-70. Οι Πειραιώτες ήδη άρχισαν να ετοιμάζουν τη μεγαλοπρεπή φιέστα του νταμπλ, με τον κόσμο να αδημονεί για τον τίτλο.

Φευ. Η ΑΕΚ θα μαζέψει τα κομμάτια της, θα κερδίσει στον τρίτο τελικό με 85-78 και στο τέταρτο παιχνίδι στο ΣΕΦ θα πετύχει το 2-2, με μία ψυχωμένη εμφάνιση. Η μεγαλύτερη ανατροπή σε Τελικούς θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου, με την “Βασίλισσα” να κερδίζει τον Ολυμπιακό με 79-70 και να κατακτά το τελευταίο της Πρωτάθλημα, μέχρι σήμερα.

Ίσως τελικά εκείνη η διαμαρτυρία του Κακιούζη να ήταν προσευχή

kakiouzis-gonatistos-aek

Δείτε το βίντεο (η φάση ξεκινά στο 1:12:29):

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…