Ο νέος ΠΑΟΚ

paok kosmos paiktes

paok-kosmos-paiktes

Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει μπρος τον μεταγραφικό του σχεδιασμό και “χτυπά” σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί οι “ασπρόμαυροι” να άργησαν να κινηθούν, ωστόσο το πλάνο που έχει εκπονήσει ο Σούλης Μαρκόπουλος με τους διοικούντες της ομάδας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και επιθυμία όλων είναι να αποφευχθούν τα λάθη της περσινής χρονιάς.

Ήδη έχουν αποκτηθεί οι Μπράντον Τέιλορ και Νέναντ Μιλιένοβιτς, ανανέωσε ο Κιθ Κλάντον ενώ έπονται κι άλλοι. Το μόνο βέβαιο είναι η φετινή ομάδα δε θα θυμίζει σε τίποτα αυτήν των προηγούμενων ετών και το eBasket επιχειρεί να σας παρουσιάσει το νέο ΠΑΟΚ.

Οι “τελειωμένοι” της περσινής χρονιάς

Η περσινή χρονιά στιγματίστηκε από πολλά λάθη και κακές επιλογές παικτών, ενώ και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν βοήθησαν όσο θα περίμεναν όλοι. Μάλιστα, με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων ο ΠΑΟΚ έμοιαζε… σκορποχώρι με δύο παίκτες του να αποτελούν παρελθόν την επόμενη κιόλας μέρα. Η συμπεριφορά του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ανάγκασε τους ανθρώπους της ΚΑΕ να μη μπουν καν σε συζητήσεις ανανέωσης με τον έμπειρο σέντερ, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης “έκλεισε” στην Ομπραντόιρο της Ισπανίας και ταυτόχρονα “έκλεισε” και την πόρτα της επιστροφής του στον “Δικέφαλο”.

Στην κατηγορία των παικτών που δε θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ ανήκουν και οι Ούρος Ντούβνιακ, Ουίλιαμ Χάτσερ και Νίκολα Μάρκοβιτς. Ο πρώτος δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του συνολικά στη χρονιά και αναζητά ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ ο δεύτερος παρ’ ότι υπήρξε ενδιαφέρον των Θεσσαλονικιών να τον διατηρήσουν στην ομάδα, αυτός επέλεξε την τουρκική Ουσάκ (δεν έχει υπογράψει ακόμα). Όσον αφορά τον Σέρβο φόργουορντ, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ κάνοντας χρήση ενός ειδικού όρου στο συμβόλαιο του αθλητή τον αποδέσμευσε.

Ο Κώστας Κακαρούδης αποχώρησε και αυτός από τον ΠΑΟΚ έστω και… πικραμένος, ενώ ούτε ο Θωμάς Κώττας θα συνεχίσει με τα “ασπρόμαυρα”. Διαφορετική είναι η περίπτωση του Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος θα φορά πλέον τη φόρμα του προπονητή, καθώς έδωσε τέλος στην μεγάλη καριέρα του.

Αυτοί που έχουν συμβόλαιο

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, στον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς δεν περιλαμβάνονται 8 παίκτες από την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που έχουν ακόμα συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς και θα δηλώσουν “παρών”. Ο λόγος γίνεται για τους Απόλλωνα Τσόχλα, Βαγγέλη Μαργαρίτη και Νίκο Καμάρα.

Ο πρώτος είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο το οποίο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Το συμβόλαιο του Μαργαρίτη λήγει το 2018, ενώ ο 18χρονος Νίκος Καμάρας θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ ως το 2019 και φέτος, λογικά, θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες, εκτός αν δοθεί δανεικός.

Ξεχωριστή είναι η υπόθεση του Μιχάλη Λιάπη. Ο 21χρονος γκαρντ έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο υπάρχει προφορική συμφωνία με τους ανθρώπους της ομάδας για να αποδεσμευτεί, μιας και δεν είναι ικανοποιημένος από τον ρόλο του ως πέμπτος γκαρντ.

Ο Τέπιτς, ο Δέδας και οι Έλληνες

Μία υπόθεση που έχει μετατραπεί σε… σήριαλ είναι αυτή του Μιλέκο Τέπιτς. Οι Θεσσαλονικείς έχουν καταθέσει εδώ και καιρό επίσημη πρόταση στον Σέρβο άσσο, ο οποίος όμως έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα να απαντήσει. Παρ’ όλα αυτά στον “Δικέφαλο του Βορρά” κάνουν υπομονή και αναμένουν από στιγμή σε στιγμή την απάντησή του.

Όσον αφορά τον Γιώργο Δέδα, το συμβόλαιό του έχει λήξει, όμως κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να του γίνει πρόταση για νέα συνεργασία, καθώς άπαντες είναι ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά του εντός και εκτός παρκέ.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ έχει ρίξει τα δίχτυα του στην ελληνική αγορά θέλοντας να ενισχύσει το ρόστερ του με παίκτες οι οποίο όχι απλώς γνωρίζουν το πρωτάθλημά μας, αλλά και την ίδια την ομάδα. Έτσι, οι “ασπρόμαυροι” έχουν καταθέσει πρόταση τόσο στον Λεωνίδα Κασελάκη, όσο και στον Μιχάλη Τσαϊρέλη που έχουν φορέσει αμφότεροι τη φανέλα της ομάδας. Η υπόθεση του πρώτου υπάρχει στο προσκήνιο εδώ και περίπου 20 μέρες, ενώ στον 28χρονο άσσο η πρόταση κατατέθηκε πριν από λίγες μέρες.

Οι τρεις Αμερικανοί

Δεν είναι τίτλος… ταινίας, αλλά κάποιοι ακόμα (σίγουροι) στόχοι του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κινηθεί σίγουρα για έναν ψηλό και έναν κοντό παίκτη, ενώ αναλόγως το πως θα έχει διαμορφωθεί το υπόλοιπο ρόστερ θα γίνει και η τρίτη μεταγραφή αθλητή από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ήδη η θέση του ψηλού καλύφθηκε με τον Κιθ Κλάντον, ο οποίος όσο αγωνίστηκε άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο Χρήστος Καραμπέρης, μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ, ήδη οι αθλητές που αρέσουν στον ΠΑΟΚ έχουν λάβει τις προτάσεις τους και οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός ολίγων ημερών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς θα είναι μία ομάδα που θα βασιστεί σε νέους ταλαντούχους παίκτες (Τέιλορ, Μιλιένοβιτς), αλλά και σε αθλητές που γνωρίζουν καλά την ομάδα και την ελληνική πραγματικότητα (Μαργαρίτης, Τσόχλας, Τσαΐρελης, Κασελάκης-αν φυσικά έρθουν οι δύο τελευταίοι). Το βέβαιο είναι ότι οι άνθρωποι της ομάδας έχουν μάθει από τα λάθη τους και παρά τις περιορισμένες οικονομικές τους δυνατότητες στοχεύουν στη δημιουργία ενός συνόλου που θα χάνει δύσκολα και που θα ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό. Με την ελπίδα, πάντα, ότι κάποιος χρηματοδότης θα “μπει” στην ΚΑΕ και θα την επαναφέρει στην κορυφή, ειδικά τώρα που είναι καθαρή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…