Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Εντυπωσιακό επίπεδο στο Σεμινάριο”

“Εντυπωσιακό επίπεδο στο Σεμινάριο”

vavetsis1

vavetsis1

Το Διεθνές Σεμινάριο “Θεσσαλονίκη 2016” ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία κι όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του “Paok Sports arena” έδειξαν να μένουν ικανοποιημένοι από όσα άκουσαν. Ένας εκ των ομιλητών του διημέρου, ο γυμναστής της Λοκομοτίβ Κουμπάν, Γιώργος Βαβέτσης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) και μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από το Σεμινάριο, ενώ έδειξε αρκετά εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον που έδειξαν οι προπονητές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την παρουσία του στο Διεθνές Σεμινάριο “Θεσσαλονίκη 2016”: “Ήταν η πρώτη μου φορά ως ομιλητής του ΣΕΠΚ στη Θεσσαλονίκη, όμως ως εκπαιδευτής έχω βρεθεί αρκετές φορές στην πόλη κι έχω μιλήσει σε πολλά Σεμινάρια διεθνούς επιπέδου που αφορούσαν θέματα άσκησης και υγείας.
Το “Θεσσαλονίκη 2016″ μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον. Γενικότερα τα Σεμινάρια του Συνδέσμου έχουν για εμένα μεγάλη βαρύτητα, καθώς οι προπονητές μπάσκετ έχουν γίνει πλέον ένα εξαγώγιμο προϊόν. Μαζί τους υπάρχουν αρκετοί Έλληνες γυμναστές που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους στο εξωτερικό και μπόρεσαν να βάλουν την σφραγίδα τους όπου δούλεψαν. Θεωρώ ότι έπεται συνέχεια όχι μόνο από εμάς αλλά κι από άλλους Έλληνες γυμναστές που έχουν το υπόβαθρο για να σταθούν εκτός χώρας”.

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές πάνω σε θέματα που άπτονται στο κομμάτι της εκγύμνασης: “Θεωρώ ότι οι προπονητές που εργάζονται στο πολύ ψηλό επίπεδο δεν χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς θα πρέπει να εμπιστεύονται απόλυτα τους ειδικούς που τους πλαισιώνουν είτε αυτός είναι γυμναστής, είτε στατιστικολόγος, είτε γιατρός. Το τιμ που θα στελεχώσει την ομάδα θα πρέπει να προέρχεται από τη σύμφωνη γνώμη των προπονητών και να έχει την εμπιστοσύνη τους. Σε μικρότερο επίπεδο είναι προφανές ότι πρέπει να έχουν γνώση του δικού μας κομματιού, καθώς έχουν να κάνουν με αθλητές και πρέπει να γνωρίζουν πως θα χειριστούν το ανθρώπινο σώμα προκειμένου να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν χωρίς να δημιουργήσουν κάποιον τραυματισμό”.

Για το επίπεδο του Σεμιναρίου “Θεσσαλονίκη 2016”: “Αναμφίβολα το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Θα το χαρακτήριζα εντυπωσιακό. Υπήρχε όρεξη και από τα παιδιά στο ακροατήριο να μάθουν πράγματα. Υπάρχει δίψα. Αυτή η μεγάλη ανταπόκριση ίσως βοηθήσει τον ΣΕΠΚ να οργανώσει περισσότερα Σεμινάρια είτε με τη μορφή Webinar είτε με Σεμινάρια κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Γενικότερα θεωρώ ότι όλοι οι προπονητές δεν πρέπει να περιορίζουν τη γνώση τους στο χαρτί προπονητικής που θα πάρουν βγαίνοντας από τις Σχολές ή από το Πανεπιστήμιο. Κάθε χρόνο στα Σεμινάρια μπορούμε να βρίσκουμε πολλές πληροφορίες και μερικές φορές εκπλήσσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό γιατί η πληροφόρηση είναι τεράστια. Αν είσαι μέσα στα πράγματα μπορείς να αξιολογείς και να κρατάς αυτά που θέλεις για να έχεις το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…