Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Βοσνία 77-51

Ελλάδα – Βοσνία 77-51

charalampopoulos

charalampopoulos

Δεν έχει αντίπαλο…
Πραγματοποιώντας νέα επιβλητική εμφάνιση, η Εθνική Νέων Ανδρών διέλυσε τη Βοσνία με 77-51, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας που διεξάγεται στη Χαλκίδα, προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει αύριο (23/7,21:00) τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Ισλανδία. Εφόσον καταφέρει να πάρει τη νίκη και στην ημιτελική φάση, θα εξασφαλίσει την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, μετρώντας 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Εξαιρετική εμφάνιση και για τον Θωμά Κώττα, ο οποίος πρόσθεσε 18 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η Βοσνία μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες της “γαλανόλευκης” ήταν εξαιρετικά άστοχοι από την περιφέρεια στο ξεκίνημα, ενώ επέτρεπαν στους Βόσνιους να φτάνουν εύκολα στο καλάθι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι αντίπαλοι μας να προηγηθούν με 18-11 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα “έσφιξε” την άμυνά της, έκανε φύλλο και φτερό τους Βόσνιους. Τους επέτρεψε να σκοράρουν μόνο 8 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, την ώρα που η “γαλανόλευκη” έκανε πάρτι στην επίθεση. Με επιμέρους σκορ 24-8, η Εθνική Ελλάδας προηγήθηκε με 35-26 στο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για ένα ρόλο, αυτόν της “γαλανόλευκης”. Η Εθνική μας ομάδα συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα και να βρίσκει εύκολα πόντους στην επίθεση. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +21 (56-35) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 35-26, 56-35, 77-51.
ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 4 (1), Κώττας 18, Κόνιαρης 4, Τσαλμπούρης, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 23 (3), Δίπλαρος 7 (1), Λούντζης 11 (2), Αντετοκούνμπο.
ΒΟΣΝΙΑ: Λόντσαρ 14, Μπάλιτς, Σάριτς, Ντούρμο, Άτιτς 2, Τσούρεβατς 6, Λούζαϊτς 4, Μάνγκαφιτς, Πόλουτακ 8, Λάζιτς 3 (1), Γκάριτς, Καράχοτζιτς 14 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …