Κεντρική Διεθνή Προολυμπιακό “Δυνατά τα πρώτα παιχνίδια”

“Δυνατά τα πρώτα παιχνίδια”

ntikoudis

ntikoudisΜία ημέρα πριν την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά, ο Δήμος Ντικούδης, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρθηκε στην Εθνική μας ομάδα και στην ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές προσώπων που υπήρχαν στην ομάδα δήλωσε:

“Αυτό θα γινόταν! Παιδιά που προσφέρουν πολλά στην Εθνική αποφασίζουν να σταματήσουν κάποια στιγμή και δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά με περισσότερα κίνητρα. Θα δούμε μια νέα ομάδα με νέα πρόσωπα. Εάν συγκρίνουμε τα ατομικά στοιχεία παιχνιδιού αυτών των παιδιών με αυτά των Σπανούλη, Παπαλουκά και Διαμαντίδη, έχουν σίγουρα μεγάλες διαφορές. Ενδεχομένως και αδυναμίες. Αυτό είναι, όμως, το νέο πρόσωπο της Εθνικής, με παιδιά που διαθέτουν διαφορετική προσωπικότητα, διαφορετικά ταλέντα και νέα στοιχεία. Εάν πάμε σε συγκρίσεις δεν θα βρούμε κάτι κοινό και δεν θα είναι δίκαιο για αυτά τα παιδιά. Ο Νικ Καλάθης είναι έτοιμος παίκτης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης επίσης. Είναι παίκτες που παίζουν βασικοί στις ομάδες τους τα τελευταία χρόνια. Σημασία έχει να καταφέρει να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το δύσκολο και σημαντικό στόχο η Εθνική”.

Όσον αφορά τις δύο μεγάλες απουσίες λόγω τραυματισμών της Εθνικής μας Ελλάδος, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα είπε:
“Δύο απουσίες πολύ σημαντικές είναι αυτές των Πρίντεζη και Σλούκα. Ειδικά του Πρίντεζη που ήταν βασικό «τεσσάρι», αλλά και του Σλούκα που είναι παίκτης με εκτελεστικό ταλέντο και θα ήταν χρήσιμος στην ομάδα. Τα παιδιά στο Τορίνο καλούνται να καλύψουν τα κενά τους, ώστε να μην φανούν”.

Στην συνέχεια αποθέωσε τον Φώτη Κατσικάρη, τονίζοντας πως έχει την καλύτερη άποψη για εκείνον. “Έχω την καλύτερη γνώμη για τις προπονητικές ικανότητές του, αλλά οι εθνικές ομάδες έχουν μια ιδιαιτερότητα: πρέπει να παρουσιάσεις το καλύτερο πρόσωπο ως ομάδα μέσα σε 4-5 παιχνίδια. Κρίνεσαι από ένα αποτέλεσμα και από έναν νοκ άουτ αγώνα. Τα τελευταία χρόνια, ενώ κάναμε πολύ καλό πρώτο γύρο, δεν φανήκαμε αντάξιοι στα νοκ άουτ παιχνίδια. Κρίνοντας από τα νοκ άουτ δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Στο Προολυμπιακό Τουρνουά θα διασταυρωθούμε με μία-δύο ομάδες δυνατές. Ας ελπίσουμε πως αυτή θα είναι η τρίτη και φαρμακερή, η στιγμή που θα κάνουμε εμείς την επιτυχία και όχι οι άλλοι”.

Για τους δύο πρώτους αγώνες εναντίον του Ιράν (04/07) και του Μεξικού (06/07) σχολίασε: “Τα δύο πρώτα παιχνίδια θα πρέπει να είναι ένα δυνατό ζέσταμα για εμάς. Απέχουν πάρα πολύ σε ταλέντο και δυνατότητες οι δύο ομάδες από την Εθνική Ελλάδας. Θα είναι δύο καλά τεστ για να βρούμε το ρυθμό μας, οι παίκτες να βρουν το ρόλο τους και πρέπει να τα περάσουμε χωρίς εκπλήξεις” και συνέχισε λέγοντας για την οικοδέσποινα Ιταλία που διαθέτει τρομερούς παίκτες και έχει ένα εξαιρετικό σύνολο:

“Η Ιταλία έχει επιθετικό ταλέντο, αλλά υστερεί στην άμυνα. Όλοι αυτοί οι παίκτες (Μπαρνιάνι, Μπελινέλι, Γκαλινάρι) κάνουν καριέρα λόγω του επιθετικού τους ταλέντου και δεν θεωρώ ότι είναι καλοί αμυντικοί. Συν ότι δεν είναι δυνατοί μέσα στο καλάθι. Η Ιταλία έχει το προσόν να παίζει στην έδρα της, κάτι που είναι μεγάλο συν για μια εθνική ομάδα. Ας περιμένουμε πρώτα το τζάμπολ και θα είμαστε εδώ, μαζί, για να αναλύσουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Προολυμπιακό

Δειτε επισης

Γερμανία – Γεωργία 100-73

Η Γερμανία ισοπέδωσε τη Γεωργία του Ηλία  Ζούρου. Η Γερμανία έκανε το 4/4 στο MundoBasket …