Κεντρική Ασίστ Shadow Αυτός φταίει που δεν πήρε Κλαβέρ ο ΠΑΟ!

Αυτός φταίει που δεν πήρε Κλαβέρ ο ΠΑΟ!

claver

claver

Πάμε να εξετάσουμε από την αρχή τα δεδομένα, γιατί… δεν βγαίνουν οι αριθμοί κι η λογική δεν εξηγεί τις κινήσεις. Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 2.000.000 στη Βαλένθια για να αποκτήσει τον Βίκτορ Κλαβέρ. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της μεταγραφής του ανέβηκε στα 3.500.000 ευρώ (λίγο πάνω, λίγο κάτω δεν έχει σημασία). Μα τόσες μέρες, που ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύονταν και είχε φτάσει στο σημείο της τελικής υπογραφής με τον Ισπανό παίκτη, η Μπαρτσελόνα γιατί δεν είχε κάνει κίνηση;

Γιατί, αν ο Κλαβέρ γνώριζε το ενδιαφέρον των Καταλανών και πίστευε ότι μπορεί να επιστρέψει στην Ισπανία, έδωσε το ΟΚ στον μάνατζέρ του να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό; Προφανώς, κανείς δεν ήθελε να κάνει πλάκα στους “πράσινους“, που στάθηκαν… άτυχοι!

Το ότι ο Άλεξ Αμπρίνες θα αγωνιστεί στους Οκλαχόμα Θάντερ το έχετε διαβάσει ήδη. Το πόσο επηρέασε αυτή η μεταγραφή την ιστορία του Κλαβέρ θα το μάθετε τώρα. Οι Καταλανοί δεν είχαν 2.000.000 ευρώ να δώσουν στη Βαλένθια, γι’ αυτό και δεν ακολουθούσαν τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια για την απόκτηση του παίκτη. Αν δεν υπήρχε το ποσό για τη Βαλένθια θα είχαν μπει σε πλειστηριασμό, αλλά με αυτό το δεδομένο ήταν χαμένοι από χέρι. Μέχρι χθες…

Από τη στιγμή που η Οκλαχόμα αποφάσισε να πάρει τον Αμπρίνες, ενεργοποιήθηκε το NBA out που είχε η “Μπάρτσα“. Κι αν έχετε διαβάσει ήδη πως η μεταγραφή του στους Θάντερ στοίχισε 17 εκατομμύρια δολάρια, δεν έχετε υπολογίσει πως μέσα σε αυτά ήταν 1.800.000 τα χρήματα που θα δοθούν στους “μπλαουγκράνα“.

Με αυτό το δεδομένο είναι εύκολες όλες οι αναγωγές. Η Μπαρτσελόνα στην ουσία έδωσε τα χρήματα του Αμπρίνες στον Κλαβέρ, προκειμένου να μην αδυνατίσει ο ισπανικός κορμός του συλλόγου. Άλλωστε δεν υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι παίκτες εξίσου καλοί με τον Κλαβέρ, που να είναι και γηγενείς.

Αν η Οκλαχόμα αργούσε 24 ώρες, ο Κλαβέρ θα ήταν κάτοικος Αθηνών, καθώς η “Μπάρτσα” δεν μπορούσε να δώσει τόσα χρήματα για να τον αποκτήσει. Η χρονική ακολουθία των πραγμάτων, μοιάζει με σενάριο ταινίας, όμως τα καλύτερα (στην περίπτωσή μας “χειρότερα“) σενάρια τα γράφει η ζωή.

Πηγή: Sportdog

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…