Κεντρική NBA Ξεπέρασαν ξανά τους Μπουλς (vid)
NBA

Ξεπέρασαν ξανά τους Μπουλς (vid)

warriors bulls curry jordan

warriors-bulls-curry-jordan

Οι Ουόριορς είναι η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ τα τελευταία δύο χρόνια και βρίσκονται, πλέον, μια “ανάσα” από τη διατήρηση των κεκτημένων της περσινής σεζόν και δη το repeat, ξανά κόντρα στους Καβαλίερς.

Οι πρωταθλητές, με τη χθεσινή νίκη, έφθασαν τις 88 συνολικά στη σεζόν (σε regular και post season), ξεπερνώντας -και εκεί- τους θρυλικούς Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν της σεζόν 1995-96, γινόμενοι η μοναδική ομάδα στην ιστορία που φθάνει σε αυτόν τον αριθμό. Βέβαια οι “ταύροι” είχαν γνωρίσει μόνο τρεις ήττες στα πλέι οφ εκείνης της χρονιάς και έφθασαν στην κατάκτηση του τίτλου με ρεκόρ 15-3 (ο πρώτος γύρος κρινόταν στις τρεις νίκες τότε).

Επιπλέον, η ομάδα του Στιβ Κερ έσπασε τα κοντέρ στα μακρινά σουτ, καθώς τα 17/36 τρίποντα αποτελεί την κορυφαία ομαδική επίδοση στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ. Αντίστοιχα, τη δική του ιστορία έγραψε ο Στεφ Κάρι, ο οποίος έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να ολοκληρώσει ένα παιχνίδι τελικής σειρά με τουλάχιστον 35 πόντους, 5 εύστοχα τρίποντα, ισάριθμα ριμπάουντ και ασίστ.

Στα αξιοσημείωτα, η καταλυτικής -για ακόμα μια χρονιά- αμυντική παρουσία του Άντρε Ιγκουοντάλα ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το μαρκάρισμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι, οι Καβαλίερς σούταραν με 25% (4/16 σουτ) όποτε η επίθεση τους κατέληγε στα χέρια του “Βασιλιά” κι εκείνος είχε απέναντι του τον απροσπέλαστο φόργουορντ των Ουόριορς και περσινό MVP των Τελικών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…