Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θα μείνει ο Σπανούλης”

“Θα μείνει ο Σπανούλης”

sfairopoulos

sfairopoulos

Την πεποίθηση του πως ο Βασίλης Σπανούλης θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στην εφημερίδα Live-sport και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στον αρχηγό των Πειραιωτών.

Αναλυτικά:
Από τον “ξανθό” και τον “σοφό” στον “μελαχρινό”. Και όταν το όνομά σου μπαίνει δίπλα σε αυτά των Γιάννη Ιωαννίδη και Ντούσαν Ίβκοβιτς ως ο τρίτος στην ιστορία αλλά πρώτος από το 1998 και μετά που κατέκτησε back to back πρωτάθλημα, ε, τότε εκτός από επιτυχημένος μπορείς να αισθάνεσαι δικαιωμένος και περήφανος.

Ο… μελαχρινός λοιπόν, έστω και με ελάχιστες ώρες ύπνο μετά το ξέφρενο ξενύχτι των πανηγυρισμών μίλησε στη L.S. για αυτό το ξεχωριστό επίτευγμα. Για εκτός των άλλων υπενθυμίσουμε ότι για πρώτη φορά στα 12 πρωταθλήματά του ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τίτλο στην έδρα του “αιώνιου” αντιπάλου Παναθηναϊκού.

Live Sport: Αν για τον παίκτη η απόλυτη ονείρωξη είναι το νικητήριο σουτ στο τέλος του αγώνα, για τον προπονητή ποια είναι;

Σφαιρόπουλος: Τίποτε παραπάνω από το να νικήσει η ομάδα δίχως να έχει σημασία το πώς. Για τον προπονητή οι παίκτες είναι τα παιδιά του. Και όπως κάθε… γονιός θέλει τα παιδιά του να πηγαίνουν καλά. Η προσπάθεια αλλά και η χαρά είναι συνολική και ως “πατέρας” αισθάνομαι περήφανος για αυτά τα παιδιά. Αδέρφια μεταξύ τους, εντελώς διαφορετικά το ένα με το άλλο, αλλά πάνω απ’ όλα οικογένεια.

L.S.: Το να κερδίζεις τέτοιους τίτλους στο υψηλοτερο επίπεδο είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό για κάποιον που δεν είχε ανάλογες εμπειρίες

Σ.: Ως πρώτος προπονητής δεν είχα μέχρι πέρυσι, όμως από τη δεκαετία του ’90 στον ΠΑΟΚ που έκανε πρωταθλητισμό και μετά σε Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ και Εθνική γνώριζα πως είναι. Σε όλη μου την πορεία είχα συλλέξει εμπειρίες στο υψηλότερο επίπεδο.

L.S.: Σαφώς πιο δύσκολος ο φετινός τίτλος από τον περσινό, έτσι δεν είναι;

Σ.: Δίχως αμφιβολία. Είναι διαφορετικό να θέλεις να γίνεις πρώτος και πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή. Συν το ότι ο φετινός Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από πέρυσι ποιοτικά.

L.S.: Ήταν τελικά θέμα και πνευματικής ετοιμότητας και ψυχολογίας η κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Σ.: Όχι μόνο. Η ομάδα είχε ξεκάθαρους ρόλους οι οποίοι όμως μπερδεύτηκαν με τους τραυματισμούς κάτι που μας στοίχησε στο Top-16 της Ευρωλίγκα. Όταν επέστρεψαν όλοι επανήλθε η ομαλή λειτουργία, μπήκαν σε σωστές βάσεις οι ρόλοι, παίξαμε οργανωμένα και από εκεί και πέρα ήταν θέμα πνευματικής ετοιμότητας στις δύσκολες καταστάσεις. Όπως αυτή μετά την ήττα στον 1ο τελικό. Δουλέψαμε όμως πολύ καλά εκείνη τη στιγμή, τα παιδιά έδειξαν μεγάλα ψυχικά χαρίσματα στον 2ο τελικό και κάναμε την ανατροπή.

L.S.: Πως είναι να είσαι προπονητής ενός παίκτη του μεγέθους του Βασίλη Σπανούλη. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, θα μείνει στην ομάδα;

Σ.: Υπάρχει κοινή θέληση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και θεωρώ ότι θα μείνει. Ο Βασίλης είναι ένας παίκτης που μαζί του μαθαίνει και ο προπονητής. Το είχα πει και πέρυσι. Ο προπονητής μαθαίνει από τους μεγάλους παίκτες. Και στο αγωνιστικό κομμάτι, της τακτικής αλλά κυρίως της νοοτροπίας. Και μεταδίδει και στους άλλους παίκτες της ομάδας τη νοοτροπία αυτή. Κάθε προπονητής δουλεύει σκληρά, ενημερώνεται, βελτιώνεται, συνεχώς, προκειμένου να ανεβαίνει επίπεδο”.

Και ειδικά για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο γνωρίζοντας πολύ καλά την προσωπική του πορεία μέσα στον χρόνο από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, πιστέψτε μας, έχει δουλέψει και συνεχίζει να δουλεύει ασταμάτητα και άοκνα. Και, πλέον, ανταμείβεται με τίτλους…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…