Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Τελείωσε το θέμα Παππά”

“Τελείωσε το θέμα Παππά”

katsikaris ethniki proti prwti proponisi

katsikaris-ethniki-proti-prwti-proponisi

Την απόφαση του να μην δώσει συνέχεια στο θέμα με τον Νίκο Παππά έκανε γνωστή ο Ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης στη χθεσινή Media Day της Εθνικής, ενώ απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν πως αποφάσισε με εγωισμό.

Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός μίλησε και για το πρόβλημα του Κώστα Σλούκα.

Αναλυτικά:

-Για την πορεία της προετοιμασίας: “Είμαι ευχαριστημένος από την προσαρμογή των παικτών και την αφομοίωση κάποιων πραγμάτων που δουλεύουμε γιατί είναι ένα τουρνουά ειδικών καταστάσεων και με αρκετές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν φέτος στην ομάδα. Πιστεύω ότι το IQ του Έλληνα μπασκετμπολίστα είναι πολύ υψηλό, γι’ αυτό κι η προσαρμογή ήταν πάρα πολύ γρήγορη. Βέβαια, υπάρχει ακόμα και χρόνος και δουλειά αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο”.

-Για την κατάσταση του Σλούκα: “Με προβληματίζει το θέμα του Σλούκα καθώς θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης, ο οποίος κάνει πάρα πολλά πράγματα στο γήπεδο με την προσωπικότητα του. το ταλέντο του αλλά και με την εμπειρία του και είναι μια πολύ σημαντική μονάδα για εμάς. Ευελπιστούμε ότι θα καλυτερέψει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Είναι ένα πρόβλημα πολύ σημαντικό. Θα του δώσουμε την ξεκούραση που χρειάζεται αλλά αν χρειαστεί να τον περιμένω και να παίξει με μια προπόνηση. θα το κάνω. Ξέρουμε πως είναι, κάνει την αποθεραπεία του. Αυτό θέλει ξεκούραση σε πρώτη φάση”.

-Για την απάντηση του Παππά: “Τελείωσε το θέμα όταν έπρεπε να τελειώσει και κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ αλλά θεώρησα ότι κάποια πράγματα είναι σημαντικά για μην χάσουμε την μπάλα. Υπάρχουν πολλά πράγματα να πεις και να σχολιάσεις αλλά όσοι με ξέρουν, κι όσοι δεν με ξέρουν από τις πράξεις μου μπορούν να καταλάβουν αν είμαι εγωιστής ή όχι”.

-Για τις επιλογές παικτών: “Ξέρουμε πολύ καλά στην Ελλάδα να λέμε γιατί δεν ήρθε αυτός κι ήρθε ο άλλος και θα μπορούσε να ήταν εκτός. Δεν έγινε η επιλογή μόνο βάσει της εικόνας των παικτών κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι καθαρά θέμα ρόλων και αντιπάλων. Το Προολυμπιακό είναι ένα ιδιαίτερο τουρνουά. δεν είναι όπως το παγκόσμιο ή το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπάρχουν τέσσερις αντίπαλοι. ξέρουμε ακριβώς ποιοι είναι και γι’ αυτό έγιναν οι κλήσεις που έγιναν. Επίσης, θα φτιάξουμε μια δωδεκάδα πάνω στους αντιπάλους αυτούς”.

-Για τους αντιπάλους της Εθνικής: “Ξέρουμε τη δυσκολία, δεν είμαστε το φαβορί και δεν το λέω για να βγάλω την πίεση, καθώς υπάρχει ούτως ή άλλως σε αυτή την ομάδα. Οι Ιταλοί έχουν δώσει πάρα πολλά γι’ αυτό το τουρνουά ώστε να πάνε στην Ολυμπιάδα. οι Κροάτες είναι πάντα μια ομάδα με ταλέντο. πάντα είναι επικίνδυνοι μολονότι τους κερδίζουμε στα τελευταία χρόνια. Το Μεξικό δεν το γνωρίζουμε εδώ στην Ελλάδα, είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ένα “κοντό” ροτέισον αλλά πολύ επικίνδυνη και το Ιράν είναι το άγνωστο που πάντα κρύβει παγίδες. Κάνουμε όλη μας την προετοιμασία βάσει των αντιπάλων, ελπίζω να μην έχουμε αλλά προβλήματα που είναι πολύ σημαντικό και θεωρώ ότι η ομάδα θα έχει και την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα να φτάσει στον τελικό και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας να πάμε στο Ρίο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…