Κεντρική Διεθνή Στο Hall of fame της ΦΙΜΠΑ ο Φασούλας

Στο Hall of fame της ΦΙΜΠΑ ο Φασούλας

fasoulas panagiotis

fasoulas-panagiotis-Olympiacos-Panathinaikos

Ο Παναγιώτης Φασούλας μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αρκετά χρόνια, τα πεπραγμένα του όμως έχουν καταγραφεί και έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό των 19 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ΣΕΦ (1987), η “αράχνη
πληροφορήθηκε πως η ΦΙΜΠΑ αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο Hall of Fame της τάξης του 2016, όπως αναφέρεται.

Ο Φασούλας θα λάβει αυτή την τιμητική διάκριση μαζί με τέσσερις ακόμα αθλητές/τριες, έναν προπονητή αλλά και δύο προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς. Οι Χακίμ Ολάζουον, Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο, Μισέλ Τιμς, Μανουέλ Ράγκα, είναι οι τέσσερις πρώην μπασκετμπολίστες.

Σε επίπεδο παραγόντων στη λίστα με τις παγκόσμιες προσωπικότητες θα συμπεριληφθούν φέτος ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ καθώς επίσης και ο επί 30 χρόνια κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν. Καθώς επίσης και ο προπονητής Χόρχε Καναβέσι από την Αργεντινή.

Σε δηλώσεις του ο Στερν, είπε: “Με τιμά το γεγονός ότι με επέλεξαν για το Hall of Fame, είμαι περήφανος για τη συνεργασία μου με τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς ώστε να ενώσουμε και να ενδυναμώσουμε το μπάσκετ σε παγκόσμια βάση. Είναι επίσης σημαντικό ότι επελέγην μαζί με τον Χακίμ Ολάζουον”.

“Αυτές οι προσωπικότητες συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και στην επιτυχία του αθλήματος. Ανυπομονούμε να τους τιμήσουμε”, δήλωσε ο Οράσιο Μουρατόρε, πρόεδρος της ΦΙΜΠΑ.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου στη Γενεύη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …