Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Περιμένω το ΝΒΑ!”

“Περιμένω το ΝΒΑ!”

bourousis eurobasket

bourousis-eurobasket

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Sport24 Radio” φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο σέντερ της Εθνικής Ανδρών, Γιάννης Μπουρούσης. Δήλωσε πως περιμένει την πρόκληση του ΝΒΑ ενώ ξεκαθάρισε πως αν δεν επιστρέψει φέτος στην Ελλάδα, δεν θα το κάνει ποτέ.

Αναλυτικά:

Ήθελα να σταματήσω από την Εθνική

Για την Εθνική ομάδα: “Φαίνεται πως είναι μια νέα αρχή για την Εθνική. Ανανεώσεις, αποχωρήσεις, νέοι παίκτες. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα μέχρι να αφομοιώσουν όλοι τη φιλοσοφία της Εθνικής. Είναι κάτι ξεχωριστό από τις ομάδες, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί. Πρέπει να μπεις κατευθείαν στα βαθιά και να κολυμπήσεις.

Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην Εθνική όμως αισθάνομαι ωραία στα 32-33 μου (γέλια)! Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να σταματήσω. Δέχτηκα κάποιες πιέσεις, είπα θα τα δώσω όλα, το ξανασκέφτηκα… Δεν είναι εύκολο για τους νέους παίκτες και δεν χρειάζεται να μιλάμε συνέχεια για να τους φορτώνουμε με πίεση”.

Για το αν θα έρθουν ξανά επιτυχίες: “Η Εθνική κάποια στιγμή θα βρει τον δρόμο της μέσα από τη σκληρή δουλειά. Ελπίζω τα νέα παιδιά να φτάσουν να κάνουν ό,τι έχουν κάνει οι προηγούμενοι. Όπως πριν από μένα, η άλλη γενιά. Να συνεχίσουν να προσφέρουν γιατί αυτοί πρέπει να βγάλουν την ομάδα μπροστά. Εμείς είχαμε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας. Είναι τιμή για μένα, παρ’ όλο που δεν είχα μεγάλο ρόλο στις πρώτες επιτυχίες

Πρέπει τα νέα παιδιά να καταλάβουν ότι η Εθνική είναι κάτι διαφορετικό. Να νιώσουν και να καταλάβουν ότι η επιτυχία και η αποτυχία θα τους ενώσουν. Είναι η πραγματικότητα. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ τυχερός και έτυχε να ζήσω και να δω πράγματα που ενδεχομένως να μην είχα ξαναζήσει”.

Για το ποιο ματς της Εθνικής θα ήθελε να ξαναπαίξει: “Θα ήθελα να ξαναπαίξω το ματς με τη Νιγηρία. Ή με την Αργεντινή, το 2008”.

Δεν περιμένω ομάδες στην Ευρώπη, περιμένω κάτι άλλο

Για το μέλλον του και τη δήλωση του Κερεχέτα πως τον θέλει στην Λαμποράλ: “Τι να πει ο Κερεχέτα. Θέλει να μείνω στην ομάδα. Είναι ένας πρόεδρος πολύ μπασκετικός, έχει δείξει ότι είναι πολύ έξυπνος. Ο κόσμος εκεί με αγαπάει και το εκτίμησα. Πέρασα καλά στη Λαμποράλ Κούτσα, η ζωή είναι ήρεμη σαν να είμαι στην Καρδίτσα. Με θέλουν αλλά πρέπει να πάρω μια σωστή απόφαση. Δεν περιμένω ομάδες στην Ευρώπη, περιμένω κάτι άλλο, να δούμε τι θα γίνει… Δεν φοβάμαι και θέλω να προσπαθήσω!”

Για την προοπτική του ΝΒΑ: “Ας πάω όπου να ‘ναι στο ΝΒΑ! Αρκεί να πάω! 14 χρόνια είναι αυτά στην Ευρωλίγκα… Κι εκεί με… μέσο έπαιξα”.

Για την φετινή πορεία της Λαμποράλ Kούτσα: “Η ομάδα πήγε στο Φάιναλ Φορ, τα έδωσε όλα. Δεχτήκαμε τρομερή πίεση να πάμε στο Φάιναλ Φορ… Μια πίεση, μια άμυνα, ένα ριμπάουντ…. Εγώ τα τελευταία πέντε χρόνια δεν μιλάω για διαιτησία. Η ομάδα μετά το Βερολίνο έσβησε. Οι περισσότεροι ήταν ελεύθεροι, μπορεί να σκέφτοταν την επόμενη δουλειά τους, μην τραυματιστούν. Δεν είχαν την εμπειρία. Ο προπονητής προσπάθησε πολύ να μας μαζέψει. Αν ήμασταν λίγο συγκεντρωμένοι, πιστεύω μπορούσαμε να περάσουμε στον τελικό. Τι να πω. Η ομάδα ξεφούσκωσε.

Δεν έχω αισθανθεί τόση ελευθερία στο παιχνίδι μου όση ένιωσα στη Λαμποράλ. Ίσως και στο Μιλάνο στη δεύτερη χρονιά μου. Όταν πήγα εκεί. Ο προπονητής μου είπε: Γιάννη σε ξέρω… Μου έχουν πει διάφορα για σένα αλλά δεν με ενδιαφέρει! Εγώ ευθέως δεν έχω πει κακή κουβέντα για κανέναν… Να είναι καλά εκείνος που το είπε, δεν πειράζει”.

Για τα χρόνια στην Ισπανία: “Στην Ισπανία αισθάνθηκα καλύτερα το μπάσκετ. Άλλη φιλοσοφία, μεγάλος ανταγωνισμός. Γι αυτό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μετά το ΝΒΑ. Γι αυτό στεναχωριέμαι… Το ότι πήγα στην εκδήλωση μετά το πρωτάθλημα να μας βραβεύσουν. Ντρεπόμουν! Είπα… γιατί να μην έχουμε κι εμείς στην Ελλάδα τέτοια οργάνωση. Στεναχωρήθηκα. Είπα γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς. Τι παραπάνω έχουν οι Ισπανοί”.

Για το νέο σύστημα της Euroleague: “Το νέο σύστημα να το δούμε και θα… δούμε μετά. Η πρώτη φάση είναι κουραστική, δεν κερδίζεις τίποτα γιατί πας σε έναν όμιλο στους 16 που εκεί κρίνονται όλα. Δεν έχει σημασία αν βγεις πρώτος στην πρώτη φάση”.

Παρακαλούσα να με καλέσουν σε απολογία

Για το τί είχε συμβεί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς τη σεζόν 2010/2011: “Τι έγινε με τον Ίβκοβιτς; Να ρωτήσουν τη διοίκηση! Μακάρι να με καλούσαν σε απολογία! Όλη η ιστορία ξεκίνησε από τότε. Δεν με σεβάστηκαν σε εκείνο το κομμάτι. Είχα δει μες στην ομάδα πράγματα πολλά. Βρέθηκα σε μια δύσκολη στιγμή. Ζήτησα 100 φορές στον Τόμιτς, να με καλέσουν σε απολογία και να με ακούσουν!

Παρακάλεσα 10 φορές. Δεν είμαστε παιδάκια… Δεν ήθελα να πω κάτι εγώ. Ήθελα να ξέρω γιατί έμεινα εκτός ομάδας. Όταν αφήνεις ένα παίκτη ένα μήνα έξω, δεν τον καλείς σε απολογία; Να πληρώσει κάποιο πρόστιμο; Εντάξει, τι συζητάμε τώρα. Άσε έχω δει, τόσα πράγματα… Να καλύπτει ο ένας τον άλλον, τι να λέμε τώρα”.

Για τη σχέση του με τον Κατσικάρη: “Δεν είμαι αντικειμενικός με τον Κατσικάρη, τον ξέρω 15 χρόνια. Μου έκανε την πρώτη προπόνηση κι έτσι πήγα στην ΑΕΚ. Δεν θέλω να τον κρίνω σαν προπονητή. Σαν άνθρωπο τον σέβομαι απεριόριστα”.

Αν δεν επιστρέψω φέτος, δεν θα γυρίσω ποτέ

Για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος: “Πίστευα θα το πάρει ο Ολυμπιακός 3-1. Μετά το πρώτο μπρέικ του ΠΑΟ είχα πει θα το πάρει εκείνος 3-1. Η αλλαγή εικόνας του Παναθηναϊκού με τον Πεδουλάκη και με τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί… Όταν έκανε το μπρέικ είπα: Κοίτα να δεις, θα το πάρει 3-1”.

Για το buzzer beater του Σπανούλη: “Εκείνο το τρίποντο ήταν το κλασικό σουτ του Σπανούλη! Απλώς, στα 10 θα βάλει τα 7. Είναι το σουτ του, πως έχει ο Πρίντεζης το πεταχτάρι. Είναι μεγάλο σουτ γιατί έκρινε έναν τίτλο”.

Για το αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα: “Αν δεν επιστρέψω φέτος στην Ελλάδα, δεν θα γυρίσω. Μπορεί να έλθω πιο μεγάλος, να παίξω σε μια ομάδα εκτός Αθήνας”.

Για τη σχέση του με τον Πάμπλο Λάσο: “Εγώ με τον Λάσο είχα άριστη σχέση. Μπορεί να μην ήλθε ποτέ στα ίσα να μου πει γιατί με έβαλε στην άκρη αλλά ήμουν κύριος. Τελειώνουμε το ματς με τη Λαμποράλ μετά το Final Four. Ήλθε ο Φλορεντίνο Πέρεθ έξω από τα αποδυτήρια, με αγκάλιασε, με φίλησε, 1000 ευχαριστώ που έπαιξες σε εμάς! Πες μου αν θα γινόταν πουθενά αλλού. Ο Πέρεθ ερχόταν και χαιρετούσε έναν-έναν. Πάντα! Αλλά να έλθει και να με ευχαριστήσει, είναι το κάτι άλλο”

Για τα άσχημα που έχουν γραφτεί για εκείνον: “Έγραφαν για μένα πέρυσι δεν πήγα στο πρώτο ματς της Εθνικής στο Βέλγιο γιατί ήταν ο Σπανούλης έξω. Εγώ ήμουν νοσοκομείο και έκανα ενέσεις στο γόνατό μου. Όταν έμαθα ποιος το έβγαλε αυτό μέσα από την ομάδα, του είπα τώρα να φύγω από τη Βιτόρια και να ρθω να σε πλακώσω;”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…