Κεντρική NBA Ο… θρύλος του “Βασιλιά” (pics, vid)

Ο… θρύλος του “Βασιλιά” (pics, vid)

usa today 9344718.0

usa-today-9344718.0

Η σειρά που διαφαινόταν ως μια από τις χειρότερες τελικές των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ, εξελίχθηκε σε μια από τις συναρπαστικότερες και αυτό οφείλεται στον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Κλείνοντας τα στόματα των επικριτών ο “Βασιλιάς” απέδειξε ότι αποτελεί τον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή στον πλανήτη τα τελευταία 6 χρόνια.

Με 82 πόντους στα τελευταία δύο παιχνίδια (41 σε έκαστο) φρόντισε να δώσει παράταση ζωής στο Κλίβελαντ και να αλλάξει “στρατόπεδα” στο μομέντουμ και την πίεση. Πλέον, οι Ουόριορς είναι αυτοί που κουβαλούν επιπλέον βάρος στις πλάτες τους προκειμένου να μην χάσουν ένα πρωτάθλημα που φάνταζε ολότελα δικό τους, τόσο λόγο προβαδίσματος (3-1) όσο και απόρροια των εξαιρετικών τους εμφανίσεων.

Κι αν για το Game 5 υπήρχαν τα “ελαφρυντικά” της απουσίας του Ντρέιμοντ Γκριν (κυρίως) και του Άντριου Μπόγκουτ (δευτερευόντως) αυτά, χθες, αποδείχθηκαν “αερολογίες”. Ο Τζέιμς εκτός από το να τραβήξει το επιθετικό κουπί της ομάδας του (σκοράροντας και δημιουργώντας), αλλά και να κατεβάζει αβυσσαλέα τα ριμπάουντ, έπαιξε σκυλίσια άμυνα πάνω στον Γκριν (κατά βάση), τον οποίο κράτησε 8 πόντους με 3/7 σουτ, φιλοδωρώντας τόσο αυτόν όσο και τον Κάρι με μεγαλοπρεπέστατες τάπες.

lebron-curry-finals

Η πιο aggressive εκδοχή του ΛεΜπρόν στο παρκέ -με δυνατά μαρκαρίσματα, αψιμαχίες και trash talking- φαίνεται πως τον έχει βοηθήσει να μπει κάτω από το “πετσί” των αντιπάλων του και να επιβάλλει την υπεροχή του. Η διστακτικότητα που επιδεικνύουν τα πρώτα “βιολιά” των Ουόριορς, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα όσα μας έδειξαν στο παρκέ όλη τη χρονιά.

Για τους λάτρεις των αριθμών, ο Βασιλιάς έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει τουλάχιστον 40 πόντους σε πολλαπλά παιχνίδια Τελικών, μετά τους Τζέρι Ουέστ, Ρικ Μπάρι, Μάικλ Τζόρνταν και Σακίλ Ο’Νίλ. Επιπλέον, σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών (1.072 πόντοι) σε τελικές σειράς, αφήνοντας πίσω του τον Τζον Χάβλιτσεκ. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι αποτελεί τον κορυφαίο και των δύο φιναλίστ σε πόντους (181), ριμπάουντ (68), ασίστ (51), κλεψίματα (16) και μπλοκ (13).

lebron-cavs-warriors-finals

Όλα, επομένως, θα κριθούν τα ξημερώματα της δευτέρας στο Game 7. Εκεί όπου οι Ουόριορς θα έχουν στο πλευρό τους την εκκωφαντική Oracle Arena και το βάρος για να μην αυτοκτονήσουν και χάσουν το δικαίωμα να μπουν στη συζήτηση για την κορυφαία ομάδα στην ιστορία. Από την άλλη, οι Καβαλίερς βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία τους και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μια “ανάσα” από το να αποδείξει ότι μπορεί δικαίως να αναφέρεται στην ίδια πρόταση με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…