Κεντρική Ελλάδα Camp Ο Όντι Νόρρις αποκλειστικά στο ebasket.gr

Ο Όντι Νόρρις αποκλειστικά στο ebasket.gr

audie norris

audie norris

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες δόξες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στην καλή (οικονομικά) εποχή του αθλήματος, είχαμε την τύχη να τον δούμε να αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα, φορώντας τη φανέλα του Περιστερίου. Αν και σε προχωρημένη μπασκετική ηλικία, ο Όντι Νόρρις όχι μόνο έδειξε γιατί ήταν μεγάλος παίκτης, αλλά φανέρωσε και πτυχές του καταπληκτικού του χαρακτήρα, κάνοντας μόνο φίλους στη χώρα μας.

Το “2nd Skill Improvement Basketball Camp” που διοργανώνουν ο Θερμαϊκός Θέρμης και τα εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, είναι η αφορμή για να έρθει ξανά στη χώρα μας κι η αιτία για να θυμηθούμε εικόνες από τα νιάτα μας. Τον βρήκαμε στις ΗΠΑ και μόλις άκουσε ότι είμαστε από την Ελλάδα ενθουσιάστηκε. Μας μίλησε για το τότε, το τώρα, για τον κόουτς Γαλάνη, μετέφερε το πάθος για το μπάσκετ.

Απολαύστε τον: “Είμαι ενθουσιασμένος, που έρχομαι στην Ελλάδα, είναι από τα μέρη που εύχομαι να μπορούσα να επισκέπτομαι πιο συχνά. Η τελευταία φορά που βρέθηκα στη χώρα ήταν στο παιχνίδι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Έχω καλούς φίλους στην Ελλάδα και ελπίζω το μπάσκετ να γίνεται διαρκώς καλύτερο και η χώρα να σταθεροποιηθεί οικονομικά”.

2nd Skill Improvement Basketball Camp

Για την επαφή του με τα μικρά παιδιά: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έρθω να μοιραστώ τις γνώσεις που έχω αποκτήσει από το μπάσκετ με τα νέα παιδιά. Είναι τιμή να μπορώ να μιλήσω για μπάσκετ με τους αυριανούς παίκτες.

Η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να τους δώσω – κατά τη γνώμη μου – είναι να ακούν τους προπονητές τους, να τους καταλαβαίνουν και να δουλεύουν στην προπόνηση. Θα πρέπει φυσικά να μην παραμελούν τις σπουδές τους γιατί το μπάσκετ δεν διαρκεί για πάντα. Να εξασκούνται συνέχεια και να μην πιστεύουν πως τα γνωρίζουν όλα, αλλά να μαθαίνουν κάτι κάθε ημέρα“.

Για τον υπεύθυνο του camp Δημήτρη Γαλάνη: “Περιμένω με χαρά να συνεργαστώ με τον κόουτς Δημήτρη Γαλάνη, γνωρίζω πως με παρακολουθούσε από τότε που έπαιζα στο Περιστέρι. Αποκτήσαμε αρχικά τηλεφωνική επαφή που έχει εξελιχθεί σε πολύ καλό επίπεδο. Χάρηκα με την πρόσκλησή του και ανυπομονώ να δουλέψω με τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο camp. Η εξειδίκευση μου είναι στο post, δουλεύω με τους… σκληρούς τύπους”.

Ο Όντι Νόρις πληροφορήθηκε από εμάς για τη μετονομασία του ΟΑΚΑ σε “Νίκος Γκάλης“, ενώ θυμήθηκε το Περιστέρι και τον Αργύρη Πεδουλάκη.

“Είναι τιμή για τον Γκάλη να πάρει το όνομά του το γήπεδο. Είναι ο πιο διάσημος παίκτης, είναι σεβάσμιος, αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, όταν λες Νίκος Γκάλης τότε αυτόματα σκέφτεσαι την Ελλάδα”.

“Ποτέ δεν ξεχνώ το Περιστέρι, είχα πολύ καλή εμπειρία εκεί. Εύχομαι να είχα μείνει περισσότερα χρόνια. Η διοίκηση μου είχε φερθεί πολύ καλά όπως και οι φίλαθλοι. Μου λείπουν οι συμπαίκτες μου”.

“Χαίρομαι που μαθαίνω πως ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, ίσως θα έπρεπε να με καλέσει ως… βοηθό του (γελάει…). Ο Αργύρης είναι σκληρός τύπος, δεν ήταν πολύ αθλητικός αλλά είχε πάθος, ήταν ανταγωνιστικός και αυτά είναι στοιχεία που χρειάζεται και ως προπονητής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Camp

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…