Η ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών πραγματοποιήθηκε, χθες (03/06, 20:00-23:00), στην αίθουσα Τύπου του “Νίκος Γκάλης”.
Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο psak.gr:
“Ο Γιάννης Καλαμπόκης, πρόεδρος του ΠΣΑΚ, παρουσίασε τα διοικητικά κι οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη.
Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το σημαντικό θέμα της διπλής καριέρας των αθλητών (διεθνής όρος “Dual Career”), δηλαδή της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλουν παράλληλα με την αθλητικής τους καριέρα στο να εκπαιδευθούν σε κάτι χρήσιμο, ώστε, όταν την ολοκληρώσουν, να μπορούν να είναι χρήσιμοι στον εαυτό τους, την οικογένειά τους και την κοινωνία σε όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ζωής τους.
Τη συζήτηση άνοιξε ο κ. Μιχάλης Κυρίτσης, πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ, ο οποίος είπε ότι ο Σύνδεσμος των Παλαίμαχων κατανοεί το πρόβλημα κι υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βοηθήσει τους αθλητές (υποψήφια μέλη του ΣΠΑΚΕ) να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους μετά τον αθλητισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύνδεσμος θα διοργανώσει στο άμεσο μέλλον σεμινάρια με θέματα χρήσιμα για τη ζωή των αθλητών κατά τη διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας, αλλά κι έπειτα από αυτή.
Ακολούθησε ο Δρ. Δημήτρης Γαργαλιάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και Σύμβουλος Εκπαίδευσης του ΠΣΑΚ, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά το θέμα της διπλής καριέρας και παρουσίασε τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να αντιμετωπισθεί. Ένας εξ αυτών είναι η διοργάνωση σεμιναρίων σε τακτική βάση, με συγκεκριμένα θέματα που θα είναι χρήσιμα για τους αθλητές (π.χ. εκπαίδευση για ομιλία σε ακροατήριο).
Το λόγο πήρε κι η δημοσιογράφος, Κατερίνα Συμεωνίδου, η οποία παρουσίασε την έννοια “δεξιότητες ζωής” κι εξήγησε τη χρησιμότητά τους, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι αθλητές αποκτούν σπουδαίες δεξιότητες ζωής, που καλλιεργούνται λόγω του αθλητισμού, ωστόσο, άλλες εξίσου χρήσιμες κι απαραίτητες δεν αναπτύσσονται ακριβώς λόγω της ενασχόλησής τους με το άθλημα.
Για περισσότερα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, η οποία ενημερώνεται συνεχώς κι εκεί θα αναρτηθούν πληροφορίες για τα σεμινάρια.