Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Η δική μας σχολή μπάσκετ”

“Η δική μας σχολή μπάσκετ”

markopoulos Charis Harris Koroivos

markopoulos-Charis-Harris-Koroivos

Ο Χάρης Μαρκόπουλος μίλησε στον ΣΕΠΚ για το θέμα που θα αναπτύξει στο Διεθνές Σεμινάριο “Μάκης Δενδρινός”, αλλά και για τη συνεργασία του με τον “Βούδα” του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία του στο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης “Μάκης Δενδρινός”: “Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών μου ζήτησε να συμμετέχω σε αυτό το Σεμινάριο και ειδικά από τη στιγμή που φέρει το όνομα του Μάκη Δενδρινού. Έστω και στα τέλη της προπονητικής του πορείας είχα την τύχη να παίξω γι αυτόν. Σε κάθε Σεμινάριο έχεις πολλά πράγματα να πάρεις. Προσωπικά πολλές φορές μπήκα σε διαδικασία να προβληματιστώ δημιουργικά με θέματα που άκουσα κι έτσι έχω πάρει και προσαρμόσει πολλά πράγματα στη φιλοσοφία μου. Εύχομαι κι αυτό το Σεμινάριο να δώσει στους προπονητές αρκετά ερεθίσματα που θα τους βοηθήσουν να κάνουν καλύτερη κι αποδοτικότερη δουλειά τα επόμενα χρόνια”.

Για το θέμα που θα αναλύσει και αφορά τη σημασία του πρώτου βήματος στο 1vs1: “Βασικά το θέμα είναι το ένας εναντίον ενός που σε όλες τις βαθμίδες του μπάσκετ είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι. Το πρώτο βήμα στο 1vs1 είναι μείζονος σημασίας στο σύγχρονο μπάσκετ, καθώς αυτό δίνει πλεονέκτημα στον παίκτη αλλά και στην ομάδα που μπορεί να χτίσει πάνω σε αυτό”.

Για τη σημασία της επιμόρφωσης στους προπονητές: “Το μπάσκετ συνεχώς εξελίσσεται και διαφοροποιείται. Ο Σύνδεσμος θεωρώ ότι κάνει εξαιρετική δουλειά και προσπαθεί μέσα από υψηλού επιπέδου Σεμινάρια να βοηθάει όλα τα μέλη του. Ζούμε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς φέτος είχαμε την τιμή να δούμε δύο Έλληνες προπονητές στο Final Four της Ευρωλίγκα και μάλιστα ο κόουτς Ιτούδης κατέκτησε και το τρόπαιο. Είναι σημαντικό ότι όλοι οι Έλληνες προπονητές του εξωτερικού διαπρέπουν και πλέον τείνουμε να δημιουργήσουμε μία δική μας σχολή που ήταν επιδίωξη πολλών χρόνων. Από εκεί και πέρα, έχουμε και ισχυρούς παίκτες με προσωπικότητα”.

Για τον Μάκη Δενδρινό, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το Σεμινάριο: “Δεν είμαι αρμόδιος για να μιλήσω για την τεράστια προπονητική του διαδρομή, καθώς τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχει πει και εμείς οι νέοι προσπαθούμε να τα περάσουμε ως μότο στις ομάδες μας για να εμπνεύσουμε τους παίκτες. Αυτό που δεν θα ξεχάσω από τη συνεργασία μας είναι το πόσο ακέραιος χαρακτήρας ήταν και πόσο αλτρουιστής άνθρωπος υπήρξε. Ήταν δίπλα σε οποιονδήποτε τον είχε ανάγκη και προσπαθούσε να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Δεν κρύβω ότι θα επιθυμούσα να έχω περισσότερο χρόνο συνεργασίας μαζί του ως αθλητής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…