Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Η “χρυσή” παρέα ξανά μαζί!

Η “χρυσή” παρέα ξανά μαζί!

204315

reunion-1987Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας του 1987, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ κι άλλαξαν τον ρου στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, συναντήθηκαν σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Βασικαλόπουλου. Βεβαίως, υπήρχε και μια ηχηρή απουσία, αυτή του Νίκου Γκάλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

“Εκείνη η Εθνική έδειξε σε όλους τους Έλληνες ότι, με συλλογικότητα κι ομαδικότητα, μπορούν να κάνουν θαύματα. Ήταν μια πολύ σημαντική επιτυχία για όλο τον ελληνικό λαό κι όλοι θυμούνται εκείνη τη βραδιά του Ιουνίου“, υποστήριξε ο Παναγιώτης Φασούλας.

“Πράγματι, οι παρέες είναι εκείνες που γράφουν ιστορία. Τα παιχνίδια τα κερδίζεις και μέσα στο γήπεδο κι έξω από αυτό. Το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό. Εγώ το είπα (σ.σ.: ότι οι Γκάλης και Γιαννάκης δεν μιλούσαν μεταξύ τους), για να δείξω ότι, παρά το γεγονός αυτό, υπήρχε πολύ καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας κι όλοι δουλεύαμε για έναν κοινό σκοπό”, υπογράμμισε ο Νίκος Φιλίππου.

“Ο μπέμπης δεν μεγάλωσε, γέρασε. Ήταν μια ανεπανάληπτη επιτυχία για εκείνη την ομάδα κι είμαστε πολύ χαρούμενοι που, έπειτα από εκείνη την επιτυχία, πολύς κόσμος ήρθε στο άθλημα κι ακόμα και σήμερα το μπάσκετ παραμένει σε πολύ καλό δρόμο”, τόνισε, από την πλευρά του, ο Φάνης Χριστοδούλου.

“Είχαμε ανέκαθεν ταλέντο, αλλά όταν γίναμε ομάδα και το πιστέψαμε, καταφέραμε να πετύχουμε αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία. Στον Καμπούρη είπα απλώς να βάλει τις βολές. Σε μια παρέα και τόσο καλό κλίμα μπορούμε να τα λέμε αυτά τα πράγματα”, ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

“Είναι πολύ μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε όλοι μαζί, ύστερα από τόσα χρόνια. Ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που χάρη σε αυτή ήρθαν πολλά παιδιά κοντά στον αθλητισμό”, προσέθεσε ο Αργύρης Καμπούρης.

“Το έργο του προπονητή ήταν να βάλει τις βάσεις γι’ αυτή την ομάδα. Η Εθνική τότε είχε πολύ καλό κλίμα κι ήταν ένα πολύ καλό σύνολο. Αυτό που έβαζε “φτερά” στα πόδια των παικτών, ήταν η συμπαράσταση του κόσμου.

Δεν είναι πόλεμος, είναι μπάσκετ και στο μπάσκετ μπορεί ο καθένας να νικήσει τον οποιονδήποτε, όσο δυνατός κι αν είναι”, είπε ο “αρχιτέκτονας” εκείνης της ομάδας, Κώστας Πολίτης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…