Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Εκτίθεστε, δίχως λόγο

Εκτίθεστε, δίχως λόγο

mitsopoulos fiba

mitsopoulos-fiba

Δεν είχαμε απαίτηση από τον Κυριάκο Ταβουλαρέα να διαβάσει τους κανονισμούς της ΦΙΜΠΑ. Άλλωστε, δεν ήταν ποτέ κομμάτι της διεθνούς ομοσπονδίας, αφήστε που περνά τα καλοκαίρια του διαβάζοντας ποίηση και λογοτεχνία, γεγονός που έχει επηρεάσει τόσο τον ίδιο (αν κρίνουμε από τα sms που στέλνει στους διαιτητές) και τον… περίγυρό του. Όμως, ο Κώστας Κορομηλάς γνωρίζει τις εντολές της ΦΙΜΠΑ.

Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι. Οι αγώνες ΚΑΙ οι φιλικοί, πρέπει να γίνονται με αρχές και διαιτητές της ΦΙΜΠΑ. Αν, για παράδειγμα ένας διαιτητής από το εξωτερικό πάει αλλού να σφυρίξει, πρέπει να πάρει έγκριση από τη διεθνή ομοσπονδία. Μοναδική προϋπόθεση για να μην παίξει διεθνής, είναι να μην υπάρχει διαθέσιμος, οπότε γίνονται οι φιλικές συναντήσεις και με εθνικούς διαιτητές.

Στην περίπτωση του φιλικού με την Τουρκία, τρεις διεθνείς βρίσκονταν στο “Νίκος Γκάλης” για τον αγώνα της U20, που ήταν μικρότερης σημασίας. Γιατί δεν σφύριξε στο ματς με την Ουκρανία ο Μητσόπουλος και να παίξει κάποιος από τους διεθνής το ματς της Ανδρών; Η απάντηση είναι προφανής και τη γνωρίζετε όλοι…

fiba-rulles1

Σιγά το θέμα” θα πει κανείς, αν δεν γνωρίζει τα της διαιτησίας. Σκεφτείτε, λοιπόν, στο φιλικό με την Τουρκία να γίνονταν σύρραξη, όπως εκείνη που είχε γίνει με τη Σερβία, λίγα χρόνια πριν. Ποιος θα έστελνε το ραπόρτο στη ΦΙΜΠΑ; Ο Μητσόπουλος; Για όσους δεν γνωρίζουν, η ΦΙΜΠΑ ζητά την έκθεση (report) από τους διαιτητές και όχι από τις Ομοσπονδίες.

Μπορεί ο ίδιος ο Μητσόπουλος να χαίρεται και να ρωτάει αν του πάει η στολή με το σήμα τη ΦΙΜΠΑ που φόρεσε, μπορεί ο Ταβουλαρέας να ετοιμάζεται να διαβάσει το επόμενο βιβλίο (μην πάρεις το “ποιος σκότωσε τον Όμηρο“, ο κολλητός σου ήταν), όμως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (ή ο Τάκης Τσαγκρώνης, όποιος διοικεί την ΕΟΚ) εκτίθεται δίχως προφανή λόγο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Οι Καταλανοί πραγματ…