Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Αν ο Παναθηναϊκός ήταν άνθρωπος, θα ήταν ο Διαμαντίδης”

“Αν ο Παναθηναϊκός ήταν άνθρωπος, θα ήταν ο Διαμαντίδης”

6

giannakopoulos-panathinaikosΟ Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το “παρών” στον κινηματογράφο του Αμαρουσίου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο “ισχυρός άνδρας” του Παναθηναϊκού αποθέωσε τον “3D”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αν ο Παναθηναϊκός ήταν άνθρωπος, θα ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης“.

Αναλυτικά:

“Είπα κι άλλη μια ατάκα και την έκοψαν. Είχα πει πως αν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι άνθρωπος, θα ήταν ο Διαμαντίδης. Όλους τους έκανε μάγκες, όλους όμως. Ήταν καλοί παίκτες, αλλά ο Διαμαντίδης τους ανέβαζε πέντε σκαλοπάτια. Συγχαρητήρια γι’ αυτήν την ιδέα, αισθάνομαι υπερήφανος που ο Παναθηναϊκός τιμάει τους ανθρώπους που τον έχουν φέρει εκεί που είναι σήμερα. Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Πρέπει να έχουμε υπόψιν τις εποχές στις οποίες ζούμε για να δούμε τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ουδείς αναντικατάστατος, αλλά και ο Μποντιρόγκα αντικαταστάθηκε κι άλλοι μεγάλοι παίκτες. Μέχρι να αντικατασταθεί είναι αναντικατάστατος, ελπίζω να βρεθεί ο αντικαταστάτης. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Από τότε που ήρθε ο Διαμαντίδης χάσαμε μόνο τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα”.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην επιθυμία παραμονής του Διαμαντίδη στην “οικογένεια” του Παναθηναϊκού:

“Ο Δημήτρης πρέπει να μείνει κοντά μας. Τώρα θέλει να ξεκουραστεί και να δει την οικογένειά του. Θέλουμε να μείνει κοντά μας όπως και ο Φραγκίσκος. Θα συζητήσουμε να δούμε από ποιον τομέα θα μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Τώρα η πρώτη του σκέψη είναι να ξεκουραστεί και να αποσυμπιεστεί, να δει την οικογένειά του. Στεναχωριέμαι ως Παναθηναϊκός που δεν θα το βλέπω του χρόνου στα γήπεδα”.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, από την πλευρά του, ανέφερε: “Ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο. Είμαι πολύ συγκινημένος για τον Δημήτρη. Κατάφερε κάτι πολύ μεγάλο.
Ναι, είναι η αλήθεια. Όχι μόνο από πλευράς παικτικής, αλλά κυρίως ανθρώπινης. Ήταν πάνω απ’ όλα άνθρωπος”.

Σχετικά με τη φήμη πως για 50 χιλιάδες ο Διαμαντίδης προτίμησε τον Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό το 2004:

“Είναι ένα μεγάλο ψέμα, ο Διαμαντίδης ήρθε στον Παναθηναϊκό γιατί κάποιοι άνθρωποι του μπάσκετ τον ώθησαν σε αυτή την επιλογή”.

Για το τι χρειάζεται, ώστε ο Παναθηναϊκός να βρεθεί ξανά στην κορυφή: “Τι να επιστρέψει; Είναι στην κορυφή ο Παναθηναϊκός. Θα μπορούσε να έχει πάρει και φέτος το πρωτάθλημα. Θα πρέπει, όμως, να πάρει νέους αθλητές, κυρίως, για τη βελτίωση στην Ευρώπη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…