Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Το μέλλον τους ανήκει!

Το μέλλον τους ανήκει!

papagiannis charalampo

papagiannis-charalampo

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Γιώργος Παπαγιάννης φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να δικαιώνουν τον Αργύρη Πεδουλάκη και να εκθέτουν τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής στους δύο (ειδικά στον πρώτο) νεαρούς ταλαντούχους αθλητές του Παναθηναϊκού, προτιμώντας να χρησιμοποιεί τους Πάβλοβιτς και Κούζμιτς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα στην ομάδα.

charalampopoulos-panathinaikos-kifisia

Με την έλευση του “Άρτζι” στο “τριφύλλι”, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, όχι μόνο μπήκε στο ροτέισον της ομάδας, αλλά ξεκίνησε βασικός σε όλα τα παιχνιδιά. Κόντρα στον Κολοσσό και τον Άρη στα πλέι οφ, έδειξε ένα δείγμα του ταλέντου του, κάνοντας πολύ καλή δουλειά στην άμυνα αλλά και στον τομέα των ριμπάουντ, ενώ στους τρεις τελικούς με τον Ολυμπιακό, απέδειξε πως μπορεί να σταθεί επάξια στο υψηλότερο επίπεδο, πραγματοποιώντας μεστές εμφανίσεις κόντρα στους “ερυθρολεύκους”.

Μέτρησε 4 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ, είχε 7 πόντους και 5 ριμπάουντ στον δεύτερο τελικό στο “Νίκος Γκάλης“, ενώ χθες σημείωσε 8 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στον Παναθηναϊκό.

Έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στις θέσεις “3” και “4”, έχοντας πολύ καλή απόδοση ειδικά στο “4” λόγω της έφεσης στα ριμπάουντ και του δυνατού κορμιού του. Το παιχνίδι του είναι εξαιρετικά “ώριμο”, δεν παίρνει τραβηγμένες προσπάθειες και δύσκολα θα κάνει λάθος.

Τέλος, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι, θυμίζοντας… σε ορισμένες φάσεις τον τρόπο παιχνιδού του Δημήτρη Διαμαντίδη. Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού παιχνιδιού, τα εξαιρετικά τελειώματα του νεαρού φόργουορντ, όταν πήρε τη μπάλα στο χαμηλό post.

papagiannis

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει πολύ με τον Γιώργο Παπαγιάννη (έχει δουλέψει αρκετά μαζί του στο Περιστέρι, όταν ο Έλληνας σέντερ ήταν 13 χρόνων!), καθώς ο ψηλός του Παναθηναϊκού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και επέστρεψε στις προπονήσεις πριν από λίγες μέρες.

Ο Έλληνας τεχνικός έριξε τον νεαρό σέντερ με το “καλημέρα” στα βαθιά κι εκείνος φρόντισε να τον δικαιώσει, σε αντίθεση με τους Ραντούλιτσα και Χάντερ, οι οποίοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν το πλάνο του “Άρτζι”.

Πήρε 15 λεπτά συμμετοχής και κατάφερε να σημειώσει 9 πόντους και να μαζέψει πέντε επιθετικά ριμπάουντ! Μπορεί να είναι άπειρος λόγω του νεαρού της ηλικίας του, μπορεί να απείχε ένα μήνα από τις προπονήσεις, ωστόσο έδειξε απόλυτα έτοιμος να ανταποκριθεί στην αποστολή που του ανέθεσε ο Πεδουλάκης.

Προστάτευσε το καλάθι με το ύψος και τον όγκο του, υπέπεσε, φυσικά, σε λάθη, ωστόσο μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνισή του. Ειδικότερα, όταν τέθηκε αντιμέτωπος με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ κοντά στο καλάθι, τον κέρδισε κατά κράτος, μιας και ο νεαρός Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού ταιριάζει γάντι στο σωματότυπό του Παπαγιάννη.

Το σίγουρο είναι πως το μέλλον ανήκει στους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Παπαγιάννη. Οι δύο ταλαντούχοι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να κουβαλήσουν στις πλάτες τους τον Παναθηναϊκό αλλά και την Εθνική Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, αρκεί να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και να μείνουν προσγειωμένοι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…