Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σπανούλης: “Ευλογημένη η Ελλάδα που έβγαλε τον Διαμαντίδη”

Σπανούλης: “Ευλογημένη η Ελλάδα που έβγαλε τον Διαμαντίδη”

ΣΠ

spanoulis-diamantidisΟ μεγάλος πρωταγωνιστής των φετινών τελικών της Basket League, Βασίλης Σπανούλης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Pick n Roll” του OTE TV. O “Kill Bill” μίλησε για πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως αποτελεί ευλογία για την Ελλάδα το γεγονός ότι έβγαλε τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

Ένα μέρος της συνέντευξης:

Για το γεγονός πως τέλειωσε στο “Νίκος Γκάλης” η σειρά: “Με τόσα προβλήματα που μας παρουσιάστηκαν, ευτυχώς που τελειώσαμε χθες. Τέλος καλό, όλα καλά”.

Για το πώς είναι να ξυπνάς μετά από μία τέτοια νίκη: “Σίγουρα χωρίς να σκέφτομαι το μπάσκετ. Λίγο άδειος, σίγουρα πολύ περήφανος. Με το κινητό να χτυπά για συγχαρητήρια, αλλά πάνω απ’ όλα ανακουφισμένος και δικαιωμένος”.

Για το πώς νιώθει για τα αποθεωτικά σχόλια που ακούγονται για τον ίδιο: “Ύστερα από τόσα χρόνια, είναι πολύ κολακευτικοί αυτοί οι τίτλοι. Όμως πρέπει να μένω μακριά από αυτά, για να μην αποσυντονίζομαι. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στην οικογένεια και την ομάδα μου”.

Για την κατάστασή του στους τελικούς: “Στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, ένιωθα το κορμί μου σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Είχα προετοιμαστεί για τη σειρά, είχα προπονηθεί καλά και προσπάθησα να φέρω το μυαλό και το κορμί μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση”.

Για το αν αυτές οι στιγμές θα ήταν ιδανικές για το φινάλε της καριέρας του: “Είναι ονειρικό το πώς τέλειωσε η σεζόν. Μακάρι όλοι να τελείωναν έτσι. Οι περισσότεροι μεγάλοι παίκτες, συνήθως, δεν φεύγουν όπως ονειρεύονται. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα”.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: “Όταν το συνειδητοποίησα, πήγα στα αποδυτήρια του ΠΑΟ για να του πω δύο κουβέντες. Σίγουρα, το ελληνικό μπάσκετ θα είναι φτωχότερο χωρίς τον Δημήτρη. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και έχει κάνει πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Τώρα εύχομαι να ευχαριστηθεί τη ζωή με την οικογένειά του. Έχει πετύχει ασύλληπτα πράγματα και η Ελλάδα είναι ευλογημένη που έβγαλε τον Διαμαντίδη”.

Για τα παιδιά του: “Τα παιδιά είναι μπροστά σε μία τηλεόραση και παρακολουθούν τον μπαμπά τους. Έχει μπει μέσα τους το μικρόβιο του μπάσκετ”.

Για το πότε πρωτοσυναντήθηκε με τον Διαμαντίδη: “Θυμάμαι ότι πρώτη φορά που ήμασταν για καιρό μαζί ήταν στην Εθνική το 2004. Εκεί ήμασταν μια οικογένεια, όλοι δεμένοι μεταξύ μας. Ήμασταν και συμπαίκτες μετά. Λέω πότε ήρθαμε πιο κοντά”.

Για το πόσο διαφορετικοί είναι: “Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Ο Δημήτρης είναι μια τεράστια προσωπικότητα με σεβασμό προς τους ανθρώπους και το άθλημα”.

Για το αν τον κούρασε η σύγκριση με τον Διαμαντίδη: “Το έχουμε παρακάνει με αυτό το θέμα. Ωραίο είναι να απολαύσουμε αυτό που έχουμε. Όχι να ασχολούμαστε με το ποιος είναι καλύτερος κάπου. Αυτό θα το καταλάβουμε όταν θα φύγουν αυτοί οι παίκτες και τότε θα λέμε γιατί δεν τους απολαύσαμε όταν έπρεπε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …