Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου

Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου

sinenteuksi typou telikos protathlimatos

sinenteuksi typou-telikos protathlimatos

Στο Divani Palace Acropolis πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ ενόψει των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος. Το “παρών” έδωσαν τόσο οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων, όσο και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, μίλησε για τους τελικούς που ξεκινούν αύριο, τονίζοντας πως είναι το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια, ενώ τόνισε, πως φέτος ξεπέρασαν σε προσέλευση κόσμου το ρεκόρ της τελευταίας 6ετίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Φέτος ζήσαμε ένα συναρπαστικότατο πρωτάθλημα και από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών, Η κανονική περίοδος ήταν άκρως ενδιαφέρουσα. Ζήσαμε όλοι πώς τελείωσε η κανονική περίοδος και εκεί είδαμε ωραία παιχνίδια. Φτάσαμε στην τελική ευθεία, στους τελικούς. Τα στοιχεία που έχουμε για το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ θετικά και άκρως ενθαρρυντικά, παρά το γεγονός ότι το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες λειτουργούμε ένα πρωτάθλημα υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στο πρωτάθλημα. Καταφέραμε, όμως, σαν ΕΣΑΚΕ, να ανταπεξέλθουμε και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πρωτάθλημα που όλοι οι φίλαθλοι είναι ικανοποιημένοι.

Τα στοιχεία που έχουμε αναφέρει είναι πολύ καλά, θα ξεπεράσουμε την προσέλευση φιλάθλων σε σχέση με πέρυσι, αλλά και την τελευταία εξαετία και έτσι όπως θα πάνε οι τελικοί θα καταγράψουμε ρεκόρ 15ετίας. Αυτό μας δίνει περαιτέρω δύναμη να συνεχίσουμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η συνέντευξη Τύπου δεν έχει να κάνει με το μέλλον του ΕΣΑΚΕ και της Λίγκας. Αυτό που καλούμε όλοι είναι η συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων ομάδων. Ευχαριστώ τους προπονητές και εύχομαι καλή συνέχεια, με ηρεμία. Έχουμε πετύχει μια μεγάλη πρωτιά, δεν είχαμε κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, μόνο έναν. Ας χαρούμε το παιχνίδι και νικητής να είναι ο καλύτερος. Ο νικητής κρίνεται στις 4 γραμμές του γηπέδου”.

Σε ερώτηση που του έγινε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ανέφερε: “Φυσικά και κάτι σχεδιάζουμε. Προσωπικά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον Δημήτρη. Ήδη ο ΕΣΑΚΕ έχει σχεδιάσει κάτι, αλλά θα γίνει μετά τους τελικούς. Ως ελληνικό μπάσκετ πρέπει να δούμε πώς θα βγουν νέοι Διαμαντίδηδες. Είδα στο Final Four τον Παπαλουκά, τον Τσαρτσαρή και τον Ντικούδη. Με προβληματίζει η επόμενη μέρα και πρέπει να δούμε πως ως ελληνικό μπάσκετ θα δημιουργήσουμε νέους πρωταγωνιστές“.

Ενώ για τους μικρούς τελικούς, είπε: “Το θέμα που ανοίγετε είναι τεράστιο και χρίζει από μόνο του μία συνέντευξη Τύπου. Αυτά τα θέματα τα συζητάω κατ’ ιδίαν με τους ιδιοκτήτες. Παίζει ρόλο η κατάκτηση της 3ης και της 4ης θέσης. Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα είναι ραγδαίες. Το πώς θα εξελιχθεί η κόντρα της 3ης και της 4ης θέσης, δεν το ξέρουμε. Δεν είναι σωστό μία ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα, να μην συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση. Φανταστείτε να κάνω ένα πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες. Θα τελειώσει το μπάσκετ. Προχθές στη Φενέρ, έψαχνα να βρω Τούρκο παίκτη. Η ανάπτυξη του μπάσκετ ξεκίνησε από τις Εθνικές. Είμαστε ταυτισμένοι με το ελληνικό στοιχείο. Υπάρχουν εξελίξεις, αλλά δεν θα συνεχίσω γιατί η συνέντευξη Τύπου είναι για τους τελικούς. Εχω τοποθετηθεί. Η Ευρωλίγκα και η FIBA θα κάνουν ό,τι πρέπει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…