Κεντρική NBA Ο “μυθικός” Τόμσον και οι “οιωνοί” πρόκρισης (vid)
NBA

Ο “μυθικός” Τόμσον και οι “οιωνοί” πρόκρισης (vid)

curry thompson

curry-thompson

Οι Ουόριορς έκαναν απίστευτα πράγματα στο τελευταίο πεντάλεπτο του Game 6 με τους Θάντερ (17-5 επιμέρους), κατορθώνοντας να αποφύγουν τον αποκλεισμό και με τους “Splash Brothers” να πρωτοστατούν, έστειλαν τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι.

Ο Κλέι Τόμσον έκανε μυθική εμφάνιση, σημειώνοντας 41 πόντους και θέτοντας νέο ρεκόρ περισσότερων εύστοχων τριπόντων στην ιστορία των πλέι οφ, με 11 (στα 18). Ο Στεφ Κάρι ήταν αυτός που πήρε τη “σκυτάλη” και καθάρισε την υπόθεση νίκη, έχοντας 31 πόντους (6/13 τρ.), 10 ριμπάουντ κι 9 ασίστ. Τα 17 τρίποντα που μέτρησαν μαζί είναι τα περισσότερα που έχουν πετύχει σε αγώνα πλέι οφ.

Επιπλέον, ο Τόμσον έγινε τέταρτος παίκτης τα τελευταία 50 χρόνια που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους σε εκτός έδρας παιχνίδι, όπου η ομάδα του βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού. Οι υπόλοιποι τρεις που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο είναι οι Τζούλιους Έρβινγκ, Τζορτζ Γκέρβιν και ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Το μομέντουμ και η ψυχολογία φαίνεται πως έχουν αλλάξει “στρατόπεδο”, ενώ και η ιστορία “δείχνει” Ουόριορς για την πρόκριση. Συνολικά έχουν υπάρξει 36 ομάδες που έχουν βρεθεί σε κατάσταση παρόμοια με αυτή των Θάντερ, δηλαδή να ισοφαρίζονται ενώ είναι μπροστά με 3-2. Μόνο οι 12 εξ αυτών κατάφεραν να νικήσουν στο Game 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…