Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο κορυφαίος Έλληνας της φετινής σεζόν (vid)

Ο κορυφαίος Έλληνας της φετινής σεζόν (vid)

diamantidis bousousis web thumb large

diamantidis-bourousis“Όταν έφυγα από τη Ρεάλ το καλοκαίρι, πίστεψα ότι ίσως δεν ξανά βρεθώ σε φάιναλ φορ“, τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Γιάννης Μπουρούσης στο κανάλι της Λαμποράλ Κούτσα στο YouTube. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ, όμως, θα δώσει -για μια ακόμη φορά- το “παρών” στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ (13-15/05, Βερολίνο).

Ο Μπουρούσηςόπως είχαμε επισημάνει και στα τέλη Νοεμβρίου, πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν, θαρρείς κι έχει βρει την μπασκετική του “Ιθάκη” στη Βιτόρια. Επιβραβεύθηκε, μάλιστα, με την παρουσία του στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας, μαζί με τους Μάλκολμ Ντιλέινι (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Νάντο ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε).

Ο 32χρονος σέντερ είναι ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης στη φετινή σεζόν. Έχει κατακτήσει, άλλωστε, 12 ατομικούς τίτλους με τη Λαμποράλ Κούτσα, μετρώντας 14.6 πόντους, 8.9 ριμπάουντ (κορυφαίος ριμπάουντερ στην Ευρωλίγκα) και 2.3 ασίστ κατά μέσο όρο. Είναι, μάλιστα, ο παίκτης με τα περισσότερα νταμπλ-νταμπλ (11) στη διοργάνωση.

Ο Μπουρούσης έχει γράψει ήδη ιστορία με τους Βάσκους, οδηγώντας τους -ύστερα από οκτώ χρόνια- στο φάιναλ φορ. Πλέον, ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν μια ακόμη υπέρβαση, διεκδικώντας το “Άγιο Δισκοπότηρο” της Ευρωλίγκας.

Το έργο τους, αρχής γενομένης από τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φενέρμπαχτσε (13/05, 22:00), δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δείχνει ικανή για τα πάντα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…