Κεντρική Διεθνή Η μπασκετική “Ιθάκη” του Μπουρούση

Η μπασκετική “Ιθάκη” του Μπουρούση

Giannis Mpourousis Bourousis Lamporal

Giannis Mpourousis-Bourousis-LamporalΗ Λαμποράλ Κούτσα πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, μετρώντας έξι νίκες σε επτά αναμετρήσεις στην ACB. Σε ό,τι αφορά, δε, στην Ευρωλίγκα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου, ούσα η μοναδική -μέχρι στιγμής- ομάδα που έχει νικήσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Τούτη η πορεία φέρει (και) την… υπογραφή του Γιάννη Μπουρούση.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ παρουσιάζεται καταπληκτικός στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θαρρείς κι έχει βρει την μπασκετική του “Ιθάκη” στη Βιτόρια. Τα στατιστικά, λένε, αποτελούν τον επιστημονικότερο τρόπο για να πει κανείς ψέματα, εντούτοις, στην περίπτωση του Έλληνα άσου αντικατοπτρίζουν την πάσα αλήθεια.

Ο άλλοτε παίκτης των ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακού, Αρμάνι και Ρεάλ είναι πρώτος -ύστερα από επτά αγωνιστικές στην ισπανική λίγκα- στα ριμπάουντ, έχοντας “μαζέψει” συνολικά 61, ήτοι 8.71 ανά παιχνίδι (9.3 στην Ευρωλίγκα). Ο Μπουρούσης, μάλιστα, είναι δεύτερος στην αξιολόγηση (20.9 βαθμοί), πίσω από τον Άντε Τόμιτς της Μπαρτσελόνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…