Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Ο ΕΣΑΚΕ θέλει να γίνει Κυριακή το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός”

“Ο ΕΣΑΚΕ θέλει να γίνει Κυριακή το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός”

Xalvatzakis

Xalvatzakis

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ξεκαθάρισε πως επιθυμία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος είναι να διεξαχθεί την Κυριακή το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο Χαλβατζάκης άφησε, πάντως, ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, όντας πρόθυμος να συζητήσει με τους αρμόδιους για το θέμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την διεξαγωγή του τέταρτου τελικού: “Θέλουμε να γίνει ο τελικός την Κυριακή. Θέλουμε να τηρηθεί ο προγραμματισμός του ΕΣΑΚΕ, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο. Πάντως θέλουμε με ψυχραιμία να συζητήσουμε το θέμα με τους αρμόδιους φορείς”.

Για το πρωτάθλημα: “Ήταν ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών, από την αρχή μέχρι τους τελικούς. Είναι σημαντικό ότι επιστρέφουν οι μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Άρης, αλλά και η παρουσία των υπόλοιπων ομάδων ήταν πάρα πολύ καλή”.

Για την εικόνα των οπαδών: “Είμαι περήφανος για τους φιλάθλους φέτος. Έχουν δείξει απίστευτη ψυχραιμία και ωριμότητα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τη συμπεριφορά των οπαδών και την φετινή τους εικόνα”.

Για τη διαιτησία των τελικών: “Απαγορεύεται θεσμικά να πάρω θέση για το θέμα της διαιτησίας. Είναι σε καλό επίπεδο, αλλά γίνονται λάθη. Το θέμα είναι το αν είναι τα λάθη είναι εσκεμμένα ή όχι. Θέλω να βοηθάω τη διαιτησία για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. Διαφωνώ από το θέαμα που βλέπουμε κάθε βδομάδα στην ΚΕΔ, με τους προέδρους να παρελαύνουν κάθε φορά. Δεν είναι εικόνα αυτό το πράγμα. Και μετά ανακοινώσεις, διαρροές από μέσα και διάφορα τέτοια. Είναι απαράδεκτο. Πάντως ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει σχέση ούτε με τη διαιτησία, ούτε με τον αθλητικό δικαστή. Απλά εδρεύουν στα γραφεία μας”.

Για την τιμητική εκδήλωση στον Διαμαντίδη: “Ο ΕΣΑΚΕ ετοίμασε εκδήλωση για τον Δημήτρη, αλλά κατόπιν αιτήματος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είπαμε να αποδώσουμε τις πρέπουσες τιμές όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και αυτό θα γίνει”.

Για την ονοματοδοσία του κλειστού του ΟΑΚΑ: “Είμαι θετικός στο να γίνει αυτό. Είμαι θετικός για όλους τους μπασκετμπολίστες. Θα πρέπει να τιμηθούν όλοι όπως ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και όλοι οι μεγάλοι. Αυτό τιμάει το μπάσκετ. Χωρίς τον Γκάλη δεν θα κάναμε
κουβέντες για μπάσκετ. Ας δοθεί ένα όνομα και στον Γιαννάκη, είναι τεράστιος άνθρωπος και παίκτης. Όμως ο Νίκος ήταν το μπάσκετ. Αυτός έβγαλε την Ελλάδα στους δρόμους. Ήταν και οι άλλοι φυσικά, αλλά ο Γκάλης ήταν αυτός που εκτίναξε το μπάσκετ της Ελλάδας. Είναι το ορόσημο του ελληνικού μπάσκετ. Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για αυτή την απόφαση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…