Κεντρική Ασίστ Basketbase Μεγεθύνθηκε η “μαύρη τρύπα”

Μεγεθύνθηκε η “μαύρη τρύπα”

aek carter brown milosevic

aek-carter-brown-milosevicgeorge-petridisΑπό τη φετινή ΑΕΚ πέρασαν ο Κρις Ουόρεν και ο Ντι Τζέι Κούπερ δύο “καθαροί” άσοι που για διαφορετικούς λόγους έφυγαν νωρίς. Η ουσία είναι πως κάνει την προσπάθεια της από τον περασμένο Ιανουάριο με “αυτόματο πιλότο” ως προς τον κουμανταδόρο του παιχνιδιού της.

Ακόμη και έτσι βρίσκεται βέβαια μια νίκη μακριά από μία επιτυχία που δεν σημείωσε ποτέ στην ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, την κατάκτηση δηλαδή της 3ης θέσης όμως κάποια στοιχεία του παιχνιδιού της βγάζουν… μάτια.

Αυτό συμβαίνει ειδικά στα πλέι οφ κάτι που εξηγείται ασφαλώς και από το μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας των αγώνων της, δεδομένου ότι αντιμετώπισε κατά σειρά τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Χθες στον 3ο μικρό τελικό η έλλειψη “καθαρού” άσου είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αντιδράσει σπασμωδικά και όπως αποδείχτηκε αναποτελεσματικά με “βροχή” τριπόντων στη ζώνη του αντιπάλου της. Η εις βάρος της ανατροπή και τελικά η ήττα εξηγούνται σε μεγάλο βαθμό από την τεράστια διαφορά λαθών με την ΑΕΚ να κάνει 18 και τον Άρη να μένει στα πέντε.

Η σύγκριση των αριθμών της Ένωσης μεταξύ κανονικής περιόδου και πλέι οφ παράλληλα με την αντιστοιχία λαθών-ασίστ καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους 26 αγώνες της κανονικής περιόδου η ΑΕΚ είχε μέσους όρους 14,53 λαθών και 16,88 ασίστ ενώ στους εννιά αγώνες των πλέι οφ έχει μέσους όρους 15,66 λαθών (+1,13) και 12 ασίστ (-4,88).

Τα λάθη της ΑΕΚ δεν μπορούν να αποδοθούν βέβαια στον απόλυτο βαθμό στους υπάρχοντες πλέι μέικερ όμως το πρόβλημα της στον άσο δεν μπορεί παρά να εξηγεί σε μεγάλο ποσοστό ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός. Στους οχτώ από τους εννιά ως τώρα αγώνες πλέι οφ, η ΑΕΚ είχε περισσότερα λάθη από τους αντιπάλους της.

Μοναδική εξαίρεση και μάλιστα με οριακό τρόπο ήταν ο 3ος προημιτελικός κόντρα στον ΠΑΟΚ στον οποίο η ΑΕΚ είχε 14 λάθη έναντι 15 του αντιπάλου της. Συνολικά η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έχει κάνει 141 λάθη σε αυτά τα εννιά παιχνίδια της στα πλέι οφ (15,66 μ.ο.) έναντι 89 (9,88 μ.ο.) των αντιπάλων της. 52 περισσότερα δηλαδή…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…