Κεντρική Basket League Άρης Έγραψε την δική του ραψωδία (pic)

Έγραψε την δική του ραψωδία (pic)

aris aek vasilisi simtsak tsalmpouris

aris-aek-vasilisi-simtsak-tsalmpouris

Ο Άρης επικράτησε χθες (25/05) της ΑΕΚ και μείωσε σε 2-1 την σειρά των μικρών Τελικών. Οι “κιτρινόμαυροι” εμφανίστηκαν στο παρκέ εμφανώς επηρεασμένοι, τόσο από την απουσία του κόσμου, όσο και από αυτές των Ουάιτ και Ουότερς. Παρ’ όλα αυτά με μία αντεπίθεση διαρκείας από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, πέτυχαν την πολυπόθητη νίκη η οποία όμως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε έναν παίκτη. Ίσως, μάλιστα, να είναι η πρώτη φορά που ο MVP ήταν με τόσο μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους ο κορυφαίος παίκτης του παρκέ και κράτησε όρθια την ομάδα του στα δύσκολα ολομόναχος.

Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Σίμτσακ, ο οποίος έγραψε το δικό του έπος στον τρίτο μικρό Τελικό της φετινής Basket League. Πραγματοποίησε μία εμφάνιση που μπορεί ο χαρακτηρισμός “ηρωική” να μοιάζει λίγος. Βλέπετε, ο 35χρονος σέντερ, ήταν αμφίβολος για το παιχνίδι αυτό μιας και τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρούνταν από ίωση. Ο τραυματισμός του Χάγκινς και η τιμωρία του Ουάιτ δεν του άφησαν, όμως, περιθώρια και έτσι έσφιξε τα δόντια και… ρίχτηκε στη μάχη.

Πέτυχε 22 πόντους (9/13 διπ., 0/1 τριπ., 4/4 βολές), μάζεψε 10 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 9 (!) ήταν επιθετικά, έκανε ένα κλέψιμο, κέρδισε 3 φάουλ, ενώ υπέπεσε σε 4 λάθη. Και όλα αυτά σε πάνω από 35′ συμμετοχής, χτυπώντας… “κόκκινο” στο σύστημα ράνκινγκ που έφτασε στο 25.

Ο Δημήτρης Πρίφτης, μάλιστα, μιλώντας για τον Βασίλη Σίμτσακ μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε ότι ακόμα και την Μπαρτσελόνα να αναλάμβανε ως τεχνικός, θα τον έπαιρνε μαζί του, δείχνοντας την εκτίμηση που του έχει και το πόσο τον πιστεύει.

Για τον Σίμτσακ δεν είμαι 100% αντικειμενικός, για ό,τι νιώθω για το συγκεκριμένο παιδί και δεν έχω και κανέναν ενδοιασμό να το ομολογω αυτό. Παρά την ηλικία του είναι πάρα πολύ φιλόδοξος και συμπεριφέρεται σα να βλέπεις νιάτα πάνω του. Αν πήγαινα στη Μπαρτσελόνα, θα θελα να τον πάω κι εκεί! Είναι καλός παίκτης γιατί είναι πολύ καλός συμπαίκτης. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα παίξει ένα, δύο ή 30 λεπτά και αυτό τον κάνει πολύ ιδιαίτερο. Έχω τιμήσει όλα αυτά τα στοιχεία που έχει στον χαρακτήρα του, είναι πάρα πολύ σημαντικός συντελεστής μέσα στην ομάδα, σε όλες τις ομάδες που είναι, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και τα δύο χρόνια στον Άρη. Κακώς ξεχωρίζω τον Σίμτσακ. Μπορεί να μην έχω μιλήσει πάνω από 10 φορές σε όλα τα χρόνια που είμαστε μαζί“, ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του τεχνικού των “κιτρινόμαυρων” και συνοψίζουν εν ολίγοις την πορεία του Σίμτσακ σε όλη του την καριέρα.

  • Λούκα Ντόνσιτς

    NBA: Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του MVP

    Εκτός διεκδίκησης του βραβείου MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι …
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Βετούλας: «Ήμασταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού»

Στην προοπτική διεκδίκησης μιας θέσης στα playoffs, αναφέρθηκε ο Νίκος Βετούλας. Ο προπονη…