Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Εγκαινίασε την πτέρυγά του ο ΕΣΑΚΕ (pics)

Εγκαινίασε την πτέρυγά του ο ΕΣΑΚΕ (pics)

xanth esake egkainia2

xanth-esake-egkainia2

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση, με παρόντες πολλούς θρύλους του μπάσκετ, ο ΕΣΑΚΕ εγκαινίασε την πτέρυγά του στο Μουσείο της ΧΑΝΘ. Με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, αλλά και τον Νίκο Γκάλη στο πλευρό του, κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων εν μέσω χειροκροτημάτων. Το eBasket δε θα μπορούσε να λείπει.

xanth-esake-egkainia3

Φυσικά, πέραν του τεράστιου Νίκου Γκάλη, στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ βρέθηκαν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Λάκης Τσάβας, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο Σούλης Μαρκόπουλος και πάρα πολλοί άλλοι. Παράλληλα, δε θα μπορούσαν να λείπουν εκπρόσωποι των ομάδων της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, καθώς και παλαιοί παράγοντες, όπως ο Νίκος Βεζυρτζής, ο οποίος είχε μάλιστα και στενή συνομιλία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Τα καθιερωμένα… πηγαδάκια άλλαζαν συνεχώς πρόσωπα, καθώς όλοι βρήκαν την ευκαιρία να τα πουν μεταξύ τους.

xanth-vezirtzis-giannakis

Όσον αφορά την εκδήλωση, ο Γιώργος Χαλβατζάκης, αφού ξενάγησε τους παρευρισκομένους στη νέα πτέρυγα του Μουσείου, στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους για την προσπάθειά τους και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ΧΑΝΘ. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε πετυχημένο το έργο του ΕΣΑΚΕ και έστειλε μήνυμα ανάλογης συνέχειας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης, αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της Αδελφότητας και την άρρηκτη σχέση της με τον ΕΣΑΚΕ.

Ο Νίκος Γκάλης, με την σειρά του, δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ για την πρόσκλησή του. Συγχαρητήρια στην ΧΑΝΘ για αυτήν την προσπάθεια που κάνει και που δημιούργησε ένα πολύ όμορφο εγείρημα. Το μπάσκετ ξεκίνησε από εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και πιστεύω ότι ο ΕΣΑΚΕ και η ΧΑΝΘ έχουν να προσφέρουν πολλά“.

Για το ότι θα δοθεί το όνομά του στο ΟΑΚΑ: “Είναι σίγουρα μία δικαίωση. Και χθες έδωσα τα συγχαρητήρια μου στην Πολιτεία που έστω και μετά από τόσο καιρό με τιμούν με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι μαζί με τα άλλα παιδιά έχουμε προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και δώσαμε τα μέγιστα“.

Για την αγάπη του κόσμου: “Ξέρετε ότι είμαι απλός σαν άνθρωπος. Με ενδιαφέρει πιο πολύ από όλα η αγάπη του κόσμου“.

Για το ότι δεν πάει στο γήπεδο: “Εγώ αγαπώ τον κόσμο του Άρη και την φανέλα. Το αν πηγαίνω στο γήπεδο ή όχι είναι άλλο θέμα“.

Για τα μικρά παιδιά: “Θέλω να μπορώ να περνάω το μήνυμα στα μικρά παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να κάνουν κάποιο άθλημα. Να ασχολούνται με τον αθλητισμό“.

Για τους αγώνες των πλέι οφ: “Πράγματι γίνονται φοβερά παιχνίδια. Σπάνε έδρες, γίνονται μεγάλα ματς. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα στους φιλάθλους. Στην Αμερική μου έμαθαν ότι το άθλημα είναι σαν το θέατρο. Πας με το παιδάκι σου για να το δεις. Ας αφήσουμε όλα τα άλλα έξω“.

xanth-esake-egkainia4

xanth-esake-egkainia7

xanth-esake-egkainia5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…