Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Δείχνουν τα δόντια τους

Δείχνουν τα δόντια τους

741487

lojeski-aek-olympiacos

galanis-dimitrisΗ ποιότητα της σχέσης δεν κρίνεται από την αρχή, αλλά από το τέλος της” γράφει ο Χρόνης Μίσσιος και για μας ο Μάιος ο μήνας των τίτλων και των αγώνων χωρίς γυρισμό. Ας ξεκινήσουμε ελληνικά: Ο Άρης και ο Ολυμπιακός δείχνουν τα δόντια τους, ο Παναθηναϊκός προβληματίζει και η ΑΕΚ αξιολογεί τα λάθη της.

  • Ο Ολυμπιακός πιστοποιεί το γυμναστικό του πλάνο, το στιβαρό του προφίλ και τον βελτιωμένο ελληνικό κορμό του.
  • Ο Άρης ακολουθεί το γυμναστικό μοντέλο, με έναν αφανή εργάτη – γυμναστή, που στέλνει τους αντιπάλους στον γκρεμό (το όνομα του είναι… Ζάλογγος), με εξαιρετικούς ξένους, προπονητή και κόσμο που εμπνέει.
  • Ο Παναθηναϊκός πληρώνει τα λάθη όλης της χρονιάς, πληρώνει και τα λάθη της προσαρμογής του στη νέα προπονητική κατάσταση. Ομάδα με αυτό το ειδικό βάρος και know how, έκανε συνεχόμενα λάθη.
  • Η ΑΕΚ -για μένα- κερδίζει από τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. O κόουτς Ζντοβτς ξέρει ότι για να κερδίσεις το πρώτο που πρέπει είναι να αφοσιωθείς, να είσαι πραγματικός αθλητής, να καταπιείς τον εγωισμό σου και να παίζει η ομάδα ως σώμα. Είναι άνθρωπος του καθήκοντος και δεν ανέχεται τίποτα λιγότερο.

Γενικά, τώρα που ανέβηκε λίγο ο ανταγωνισμός, ίσως κάποιοι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους “επιτυχημένους” ό,τι κι αν κάνουν..

Φάιναλ φορ
itoudis-bartzokas

Δύο Έλληνες προπονητές, ένας κόουτς που ήταν 15 χρόνια στην Ελλάδα κι ένας Μπουρούσης… πλέι μέικερ. Αλλά και Σλούκας, και Χριστοδούλου, κτλ… Οι δύο Έλληνες προπονητές έφτασαν ψηλά, γιατί δεν “ευδοκίμησαν” εδώ, γιατί κι οι δύο βγήκαν από το ελληνικό καβούκι και κάποιοι τους εκτίμησαν. Ο Μπουρούσης, έχει κόουτς που τον έκανε πραγματικό πλέι μέικερ και φυσικά ο Ομπράντοβιτς είδε κάτι στον Σλούκα, που εμείς εδώ δεν είδαμε εγκαίρως.

Τελειώνοντας κι έχοντας γυρίσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, βλέποντας στα πλέι οφ ομάδες που έχω δει από κοντά, ουσιαστικά βλέποντας τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ, τα καθημερινά προβλήματα, αναζητήσεις και ψευδοδιλλήματα που έχουμε στο μπάσκετ είναι πολύ πιο απλά…

Καλησπέρα και
Καλή τύχη σε όλους

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…