Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Δεν αλλάζει στάση η FIBA

Δεν αλλάζει στάση η FIBA

euroleague logo

euroleague-logoΟι εκπρόσωποι της FIBA και της Ευρωλίγκας συναντήθηκαν, σήμερα, στο Μόναχο και συζήτησαν για περίπου 4 ώρες, εντούτοις, δεν γεφυρώθηκε το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών. Η παγκόσμια Ομοσπονδία, στο μεταξύ, εμμένει στις ποινές αποκλεισμού, που αφορούν σε συλλόγους κι εθνικές ομάδες.

Το “παρών” έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, κι ο Γιώργος Σκινδήλιας από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Η Ευρωλίγκα εξέδωσε δελτίο Τύπου, γνωστοποιώντας τις τέσσερις προτάσεις της.

  • Εξακρίβωση μιας συμφωνίας συνεργασίας, η οποία θεσπίζει ένα σταθερό μακροπρόθεσμο πλαίσιο, στο οποίο η αμοιβαία εμπιστοσύνη θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην εκτέλεσή της.
  • Εξάλειψη όλων των ποινών σε συλλόγους κι εθνικές ομάδες, δίνοντας την ελευθερία στους συλλόγους να αποφασίσουν το μέλλον τους, όπως και στις εθνικές ομάδες το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις που έχουν προκριθεί και να ανασταλούν τα σχετικά άρθρα που αφορούν στις ποινές.

Συζήτηση μεταξύ FIBA κι Ευρωλίγκας για τις νέες δομές και τους κανονισμούς των διοργανώσεων.
Α) Διοίκηση: Η FIBA να εμπλακεί στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας.

Β) Διοργανώσεις: α) Η Ευρωλίγκα να συνεχίσει να διοργανώνει το πρώτο επίπεδο των διασυλλογικών διοργανώσεων, που απαρτίζονται από 40 ομάδες. Το Δ.Σ. του FIBA Basketball Champions League θα διοργανώνει το δεύτερο επίπεδο των διασυλλογικών διοργανώσεων.

β) Να εφαρμοστεί κάθετη πρόσβαση, από κάτω προς τα πάνω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέσω ενός συστήματος πρόκρισης των πρωταθλητών των αντίστοιχων πρωταθλημάτων, μελετώντας την πρόσβαση από τη μία διοργάνωση στην άλλη.

γ) Συμφωνία για το καλεντάρι των διοργανώσεων για την επόμενη τετραετία, αποδεχόμενοι τα παράθυρα για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, που θέλει η FIBA το 2017.

δ) Η FIBA να ελέγχει τους κανόνες του μπάσκετ, τις διεθνείς μεταγραφές, τους κανονισμούς του ντόπινγκ κοντρόλ και την εκτέλεσή τους.

  • Να τεθούν συγκεκριμένοι κανόνες για τη συμμετοχή των παικτών στις διοργανώσεις με τις εθνικές ομάδες:

α) Να υπάρχει μίνιμουμ ασφαλιστική πολιτική για όλες τις ομάδες.
β) Συμφωνία για αποζημίωση στους συλλόγους για τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις με εθνικές ομάδες, στα πρότυπα των επαγγελματικών σπορ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…