Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Απλώς κερδήθηκε το πρώτο παιχνίδι”

“Απλώς κερδήθηκε το πρώτο παιχνίδι”

741991

pedoulakis-sefΟ Αργύρης Πεδουλάκης έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του και, κυρίως, από την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, πάντως, τόνισε πως απλώς κερδήθηκε ένα παιχνίδι και τίποτε περισσότερο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

“Έγινε ένα πολύ δυνατό κι ενδιαφέρον παιχνίδι. Αρχίσαμε αρκετά συγκεντρωμένα και δυνατά, προηγηθήκαμε, ελέγξαμε το ματς, βάλαμε προβλήματα με την άμυνά μας στον αντίπαλο, αλλά πάνω στο ροτέισον χάσαμε τον ρυθμό μας. Οι 29 ασίστ μας είναι ένας εξαιρετικός αριθμός και δείχνει πώς θέλουμε να παίξουμε.

Ο Χαραλαμπόπουλος αγωνίσθηκε για πρώτη φορά σε τέτοιο παιχνίδι και ήταν πολύ συγκεντρωμένος. Απλά κερδήθηκε το πρώτο παιχνίδι. Θα μας τονώσει την αυτοπεποίθηση. Κάναμε το 1-0, αλλά υπάρχει συνέχεια. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, είναι πολύ δυνατή ομάδα”.

Για το υψηλό σκορ του αγώνα: “Είναι ένας μύθος αυτός του χαμηλού σκορ. Έχουμε γκαρντ, που μπορούν να ανοίξουμε το παιχνίδι. Το πρόβλημά μας είναι πως οι ψηλοί μας δεν είναι αρκετοί, για να δώσουμε φάουλ. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κυνηγήσει σκορ”.

Για τον μικρό χρόνο των Ραντούλιτσα κι Ουίλιαμς: “Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το μπάσκετ έχει πάει πολύ στην αθλητικότητα και τα παιδιά, που έχουν πρόβλημα στα πόδια, παίζουν πολύ λιγότερα. Όσο για τον Ουίλιαμς, ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Καλάθης κι ο Φελντέιν.

Είναι λίγο καιρό στην Ευρώπη και θέλει προσαρμογή κι αυτοσυγκέντρωση στην τακτική. Σήμερα, μας πήγε το παιχνίδι έτσι που επιλέξαμε αυτά τα σχήματα. Έχουμε πάρα πολλά γκαρντ. Όταν έχεις οκτώ γκαρντ, δεν μπορούν να παίξουν όλοι”.

Σχετικά με την καλή κυκλοφορία της μπάλας: “Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για πολλούς μήνες με την μπάλα στο έδαφος κι ακόμη το βγάζει σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεσαι παιδιά να περιστρέφουν την μπάλα και σε αυτό το κομμάτι έκαναν εξαιρετική δουλειά ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης.

Οι 29 ασίστ είναι εξαιρετικός αριθμός. Το πιο σημαντικό πράγμα στο μπάσκετ είναι η πάσα. Αυτό που κρατάω είναι το πνεύμα. Λάθη θα γίνουν”.

Αναφορικά, τέλος, με τη τη διαφορά εμπειρίας: “Εμείς έχουμε τέσσερα-πέντε παιδιά, που έχουν παίξει σε τέτοιο επίπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα παιδιά με παραστάσεις και τίτλους. Σε αυτό έχει ένα πλεονέκτημα, για το πώς θα διαχειρισθεί αυτή την κατάσταση ο Ολυμπιακός“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …