Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Το διαμάντι του Κοροίβου

Το διαμάντι του Κοροίβου

slaftsakis1

slaftsakis1

Έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε το μπάσκετ από τον ΓΑΣ Χαλκηδόνα, ενώ άρχισε να “χτίζει” το όνομα του, αγωνιζόμενος στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Διακρίθηκε μέσα από την παρουσία του στις “μικρές” εθνικές ομάδες, ενώ το 2012 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στον ΚΑΟΔ.

Ο λόγος για τον Διαμαντή Σλαφτσάκη, ο οποίος μετά τη διάλυση της ομάδας της Δράμας το καλοκαίρι δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κόροιβο.

Ο 22χρονος (σε λίγους μήνες) πάουερ φόργουορντ είχε μία γεμάτη χρονιά με την ομάδα της Αμαλιάδας, παίρνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Χάρη Μαρκόπουλο και βοηθώντας τα μέγιστα τον Κόροιβο, προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία.

Στο χθεσινό (9/4), δε, καθοριστικό παιχνίδι παραμονής με το Λαύριο, ο Σλαφτσάκης πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση, μετρώντας 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Το eBasket.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του Κοροίβου στο φετινό πρωτάθλημα, στην τελευταία συγκλονιστική αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά και στα προσωπικά του σχέδια.

koroivos

“Αν και γνωρίζαμε ότι δεν ήταν στο χέρι μας η παραμονή και δεν εξαρτιόταν μόνο από το αν θα νικήσουμε το Λαύριο, αλλά και από συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων (σ.σ. ΑΕΚ – Αρκαδικός και Τρίκαλα – Απόλλωνας Πάτρας), θέλαμε πρώτα από όλα για το προπονητικό τιμ, έπειτα για τους εαύτους μας και στο τέλος για τον κόσμο μας να παλέψουμε, να βγάλουμε το πρόσωπο του πρώτου γύρου και να τελειώσουμε νικηφόρα το πρωτάθλημα”, σχολίασε αρχικά ο Σλαφτσάκης για το παιχνίδι με το Λαύριο και πρόσθεσε:

“Για εμάς ήταν μονόδρομος η νίκη. Πιστεύω δείξαμε πόσο πολύ το θέλαμε και αν εξαιρέσεις το νωθρό ξεκίνημα, έπειτα επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και μέσα απο την πολύ καλή άμυνα, βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι. Όσον αναφορά για τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν είχαμε κάποια ενημέρωση, δεν θέλαμε να αποπροσανατολιστουμε και να χάσουμε την συγκέντρωση μας”.

koroivosΟ Κόροιβος πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο γύρο κι όλα έδειχναν πως θα επαναλάμβανε το κατόρθωμα της περσινής σεζόν και θα συμμετείχε και πάλι στα πλέι οφ. Ωστόσο, τα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο ήταν πολύ άσχημα, με την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου να σώνει την παρτίδα στο φινάλε. Ποια ήταν, όμως, τα αίτια της πτώσης;

“Πιστεύω πως ηταν συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Περισσότερο εξωγηπεδικών“, εξήγησε ο νεαρός φόργουορντ, προσθέτοντας: “Δεν θέλω να το αναλύσω περισσότερο και δεν είμαι αρμόδιος. Σίγουρα έχουμε και εμείς οι παίκτες μερίδιο ευθύνης“.

Όσο για την προσωπική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, σχολίασε: “Δεδομένο το ότι η ομάδα πέτυχε τον στόχο της έστω και μ’ αυτό τον τρόπο, είμαι χαρούμενος αν και θεωρώ οτι μπορούσαμε να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα. Όσο για την προσωπική πορεία, για μένα στόχος μου ήταν να βοηθήσω την ομάδα. Αυτή πετύχε τον στόχο της, ενώ μέσα απ’ αυτήν την προσπάθεια μπόρεσα να βελτιώθω κι εγώ”.

Τέλος ο Διαμαντής Σλαφτσάκης δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για τη νέα σεζόν, μιας και είναι πολύ νωρίς ακόμα. “Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για σχέδια και πλάνα τέτοια περίοδο. Από την στιγμή που τελείωσε νωρίς το πρωτάθλημα, θα εκμεταλλευτώ αυτήν την περίοδο για να βελτιώσω τις αδυναμίες μου!”, κατέληξε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…