Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Θα μας “κρεμούσαν” αν χάναμε”

“Θα μας “κρεμούσαν” αν χάναμε”

zdovc aek

zdovc-aekΗ ΑΕΚ επικράτησε 87-74 του Αρκαδικού στο ΟΑΚΑ και, πλέον, εστιάζει την προσοχή της στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει -με πλεονέκτημα έδρας- τον ΠΑΟΚ. Ο Γιούρι Ζντοβτς, δε, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως θα τους… “κρεμούσαν” σε περίπτωση ήττας.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

“Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δεν ήταν εύκολη νίκη και το γνωρίζουμε. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία όλη την εβδομάδα. Έπρεπε να κερδίσουμε. Ο Αρκαδικός προσπάθησε σκληρά, γιατί έπαιζε τη “ζωή” του. Αυτή είναι η πλευρά των φιλοξενούμενων. Εμείς είχαμε ένα καινούργιο παίκτη κι έπρεπε να τον βάλουμε να αγωνισθεί, αλλά το ματς κύλισε διαφορετικά. Παίξαμε σκληρή άμυνα και στο τέλος “σπάσαμε” τον Αρκαδικό, βάλαμε σουτ από την περιφέρεια και τελείωσε θετικά ο αγώνας”.

Για το κίνητρο των παικτών του: “Με ξέρουν οι παίκτες. Δεν τους αφήνω να χαλαρώσουν ούτε λεπτό. Όλοι ξέρουν ότι η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει κάθε αγώνα. Γι’ αυτό μιλήσαμε στο ημίχρονο κι είπαμε ότι θα μας… “κρεμάσουνε” αν πάει κάτι στραβά. Στο τέλος βρήκαμε μερικούς παίκτες, που πραγματικά έκαναν τη διαφορά και το έκαναν εύκολο. Κερδίσαμε με την άμυνά μας και αυτό μας έδωσε ώθηση και στην επίθεση”.

Ο Νώντας Παπαντωνίου, από την πλευρά του, υπογράμμισε: “Ήταν ένας αγώνας ειδικής κατάστασης, γιατί ο Αρκαδικός έπαιζε για τη σωτηρία του. Εμείς έπρεπε να βρούμε το κίνητρο για μία καλή εμφάνιση ενόψει πλέι οφ. Δυστυχώς, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο. Αφήσαμε τον Αρκαδικό να πάρει προβάδισμα και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος βγάλαμε ενέργεια, παίξαμε δυνατά και πήραμε μια εύκολη νίκη. Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας, για να δουλέψουμε ενόψει ΠΑΟΚ και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρσι, συμμετέχοντας στα ημιτελικά. Μετά θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…