Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η βαθμολογία και τα ζευγάρια των πλέι οφ

Η βαθμολογία και τα ζευγάρια των πλέι οφ

mavrokefalidis aek paok

mavrokefalidis-aek-paok

Βρισκόμαστε μία ανάσα από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τον Αρκαδικό και την Καβάλα να υποβιβάζονται στην Α2 και τον Κόροιβο να σώζει την παρτίδα στο φινάλε.

Η 26η και τελευταία αγωνιστική της Basket League θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη (13/4) με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ. Με νίκη οι “ερυθρόλευκοι” θα “σφραγίσουν” την πρώτη θέση και θα αντιμετωπίσουν τους κρητικούς και στα πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει δεύτερος και θα συγκρουστεί με τον Κολοσσό Ρόδου.

Ο τρίτος Άρης θα αντιμετωπίσει την έκτη Κηφισιά, ενώ η τέταρτη ΑΕΚ θα τεθεί αντιμέτωπη με τον πέμπτο ΠΑΟΚ στην πιο ενδιαφέρουσα σειρά της πρώτης φάσης των πλέι οφ. Η Ένωση, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό με τις επιστροφές των Βασιλειάδη-Σχορτσανίτη και την προσθήκη του Κλάντον.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι οφ:
Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο
Παναθηναϊκός/Ολυμπιακός – Κολοσσός
Άρης – Κηφισιά
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Το πρωτάθλημα, βέβαια, τελειώνει την Τετάρτη με το εξ’ αναβολής παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Ρέθυμνο, όμως αυτό αφορά μόνο το αγωνιστικό μέρος κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η προσφυγή του Λαυρίου στο ΑΣΕΑΔ για το παιχνίδι με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Αν δεν υπάρξει τοποθέτηση του Συμβουλίου δεν μπορεί να επικυρωθεί η τελική βαθμολογία, ούτε να βγουν τα ζευγάρια των πλέι οφ.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 51, *Ολυμπιακός 49,  Άρης 46, ΑΕΚ 44, ΠΑΟΚ 39, Κηφισιά 38, Κολοσσός Ρ. 37, *Ρέθυμνο 35, Απόλλων Π. 35, Λαύριο 35, Τρίκαλα 35, Κόροιβος 34, **Αρκαδικός 34, **Καβάλα 31.

  • Ο Ολυμπιακός και το Ρέθυμνο έχουν έναν αγώνα λιγότερο.
  • Ο Αρκαδικός και η Καβάλα υποβιβάστηκαν.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…