Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τεχνική ποινή στον Αλεξανδρή

Τεχνική ποινή στον Αλεξανδρή

alexandris

Γιώργος Κογκαλίδης“Θα μπορούσαν οι “αλληλέγγυοι” αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για τους λαθρομετανάστες να τους πάρουν στα σπίτια τους!”…

Μου είναι εξαιρετικά συμπαθής ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Από τους ανθρώπους που εκτιμώ και τιμώ, αλλά με αυτή την ανάρτηση στο twitter, κατέγραψε μια από τις πιο μαύρες προσωπικές σελίδες στην καριέρα του. Άποψή του και αναφαίρετο δικαίωμα να την υποστηρίξει. Κι αν διαφωνούμε, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά του να την εκφράζει.

Δημόσια η τοποθέτησή του, δημόσιος και ο αντίλογος.

Κατ’ αρχήν κόουτς η έκφραση “αλληλέγγυοι” με τον τρόπο που τη θέτεις ακούγεται προσβλητικά για χιλιάδες συμπολίτες μας που ξόδεψαν χρόνο και τα ελάχιστα χρήματα (μπορεί και να τους λείπουν από το… μηνιάτικο), στο όνομα της ανθρωπιάς, στην εσωτερική ανάγκη να προσφέρουν στον άνθρωπο που δοκιμάζεται ένα χαμόγελο, να του απλώσουν χέρι βοήθειας.

Ως λαός γνωρίζουμε από προσφυγιά κι εσύ ως Μακεδόνας τα γνωρίζεις καλύτερα από εμάς. Η μετονομασία κάθε πρόσφυγα σε μετανάστη και δη “λαθραίου” (οι άνθρωποι φίλε Βαγγέλη είναι ψυχές και καμία ψυχή, καμία οντότητα δεν είναι λαθραία) είναι επικίνδυνη γενίκευση, που αγγίζει φασιστική ρητορική. Και θαρρώ ότι μόνο αυτά τα δείγματα γραφής δεν έχεις δώσει…

Αλήθεια, κόουτς, φαντάζομαι ότι με χαρά θα έπαιρνες… σπίτι σου τον Γιάννη Αντετοκούμπο, ή τον μικρό αδερφό του τον Κωνσταντίνο, κι ας μην νιώθεις “αλληλέγγυος”. Άρα, λέμε ναι στους πρόσφυγες (λαθρομετανάστες σύμφωνα με τη δική σου αντίληψη) αρκεί να έχουν ταλέντο στο άθλημα; Ή μήπως θεωρείς τον Γιάννηλαθραίο“; Δεν έχει θέσει ο Γιάννης στην Εθνική;

Αλήθεια, κόουτς, φαντάζομαι δεν έλεγες ως προπονητής κι ως μέλος του ΣΕΠΚ, στους διάφορους Μπαζάρεβιτς, Τάρλατς, Τόμιτς, Σοκ, Κούουσμα, Μισούνφ κτλ., ότι είναι “λαθραίοι“. Συμμετείχαν ως Έλληνες, αλλά δεν φώναξες κανέναν με το… επίθετο τύπου “Κωνσταντινίδης“, “Γιαννακόπουλος“, κτλ. Δεν μίλησες σε κανένα σεμινάριο για το αναπτυξιακό του Βόλου, που… έβγαλε τον Μπαζάρεβιτς, αλλά “λαθραίο” δεν τον αποκάλεσες.

Διαιτητής δεν είμαι, αλλά σε προσωπικό επίπεδο, επειδή -επιμένω- είσαι από τους ανθρώπους που εκτιμώ, θα σε χρέωνα με τεχνική ποινή.

Μπάσκετ και ρατσισμός είναι ασύμβατες έννοιες. Και η ανάρτησή σου είναι επικίνδυνα ρατσιστική. Είναι πρόβλημα το μεταναστευτικό, δεν θα το λύσουμε εμείς κι εσύ, αλλά πάνω και πρώτα απ’ όλα ο άνθρωπος. Όποιου χρώματος, όποιας εθνικότητας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…