Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τα σενάρια της παραμονής

Τα σενάρια της παραμονής

arkadikos koroivos

arkadikos-koroivos

Οι πρώτες πέντε αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκαν και η μάχη της παραμονής έχει κριθεί κατά το ήμισυ. Η Καβάλα είναι η ομάδα που υποβιβάστηκε και μαθηματικά, κάτι που διαφαινόταν πως θα γίνει εδώ και πολλές εβδομάδες αλλά η άφιξη του Στιβ Γιατζόγλου τις έδωσε αρκετές παρατάσεις ζωής.

Στην αντίπερα όχθη, τόσο το Λαύριο όσο και τα Τρίκαλα έσωσαν την παρτίδα και θα βρίσκονται στα “μεγάλα σαλόνια” και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι η δεύτερη ομάδα που θα πάρει τον κατήφορο προς την Α2. Αυτή θα είναι ο Αρκαδικός ή ο Κόροιβος.

Οι Αρκάδες νίκησαν την Καβάλα και έχουν, πλέον, έναν βαθμό περισσότερο από τον Κόροιβο ο οποίος ηττήθηκε στην Πυλαία. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, την επόμενη αγωνιστική και σε ενδεχόμενη νίκη αποφεύγει τον υποβιβασμό. Σε περίπτωση ήττας έχει να ελπίζει σε δύο διαφορετικά σενάρια.

Το ένα είναι να ηττηθεί και ο Κόροιβος, ο οποίος φιλοξενεί το Λαύριο. Όμως ακόμα και να νικήσει η ομάδα της Αμαλιάδας, ο Αρκαδικός μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό εάν ο Απόλλωνας Πάτρας φύγει με το “διπλό” από τα αδιάφορα Τρίκαλα. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό τότε η θεσσαλική ομάδα, ο Αρκαδικός και ο Κόροιβος ισοβαθμούν, με τον τελευταίο να είναι αυτός που υποβιβάζεται, χάνοντας στις ισοβαθμίες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…