Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Σάββας, παλιάς κοπής

Σάββας, παλιάς κοπής

argyrou maria savvas lortos

argyrou-maria-savvas-lortos

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Ενωμένο, όχι πια τόσο δυνατό, αλλά ακολουθώντας τις ίδιες πρακτικές, που το οδήγησαν από κόμμα εξουσίας σε… απόκομμα, που έστειλαν πολλούς από τους πρωταγωνιστές της δεκαετίας του ’80 και του ’90 στη… σύνταξη. Όσοι έμειναν μυαλό δεν βάζουν κι ασχολούνται (με άκομψο τρόπο) με τις εκλογές της ΕΚΑΣΘ. Τα τηλέφωνα στη Θεσσαλονίκη έχουν πάρει φωτιά, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί ο συνδυασμός του Σάββα Λόρτου.

Πρωτοκλασάτα στελέχη του αθλητικού τομέα (ακόμα κι ο Γιάννης Σγουρός επιστρατεύτηκε), δήμαρχοι (με πρώτο τον Χριστόδουλο Οικονομίδη), έχουν μπει στο παιχνίδι των εκλογών. Επικοινωνούν με ομολόγους τους, με προέδρους ομάδων, προκειμένου να πειστούν για την ανάγκη υπερψήφισης του κ. Λόρτου.

Το γεγονός ότι το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη έχει πάψει να είναι… “τοπικό προϊόν“, το ότι η Μίκρα έχει γίνει “σπίτι του χάντμπολ“, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη “πορτοκαλί στέγη“, ότι τα σωματεία βιώνουν άσχημες καταστάσεις, ότι τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη δεν αποτελούν πλέον πρωτεύουσα επιλογή για τη στελέχωση των “μικρώνΕθνικών, αλλά και μια σειρά από άλλα προβλήματα, με τα οποία ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά η διοίκηση Λόρτου, προφανώς και δεν τους απασχολεί.

Αλήθεια, πότε απασχόλησε αυτούς που έκαναν τις συγκεκριμένες επιλογές, που ακολούθησαν αυτήν την αποτυχημένη πολιτική αντίληψη, η ανάδειξη των ικανότερων; Κι αλήθεια, μετά από 16 χρόνια παραμονής στον προεδρικό θώκο, χρειάζεται στήριξη δημάρχων και πολιτευτών ο κ. Λόρτος για να επανεκλεγεί;

Το ψηφοδέλτιο του Νίκου Ζεϊμπέκη κερδίζει πόντους, γιατί απλά έχει ανθρώπους με διάθεση, που δεν στηρίζονται στις πολιτικές τους φιλίες, αλλά στην αγάπη για το μπάσκετ.

Σίγουρο είναι ένα: Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα ψηφίσει αυτό που θέλει κι όχι αυτό που του λένε οι δήμαρχοι, οι κομματάρχες, οι εραστές της καρέκλας. Όλο αυτό το σύστημα παλιάς κοπής, που έχει απορριφθεί από την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …