Κεντρική Basket League Άρης Έργο… Πρίφτη

Έργο… Πρίφτη

aris omadiki team

aris-omadiki-team-xeirokrotima

Την 10η νίκη του στα τελευταία 11 παιχνίδια πέτυχε ο Άρης στο Ρέθυμνο κόντρα στην τοπική ομάδα με 83-88. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Θεσσαλονικείς σφράγισαν την θέση στην κανονική περίοδο της Basket League και στρέφουν την προσοχή τους στα πλέι οφ.

Οι “κιτρινόμαυροι”, παρ’ ότι επέβαλλαν τον ρυθμό τους στην δεύτερη περίοδο, στην επανάληψη τα βρήκαν… σκούρα κόντρα στους Κρητικούς που μόλις 2′ πριν το τέλος του αγώνα προηγούνταν με 4 πόντους (83-79). Όμως, η καρδιά του “Αυτοκράτορα” μίλησε και ο Άρης έφυγε νικητής από το νησί, χωρίς να έχει έναν πρωταγωνιστή, αλλά… έξι, ίσως και περισσότερους!

Συγκεκριμένα, στο χθεσινό παιχνίδι, έξι καλαθοσφαιριστές του Άρη πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων κρίνοντας επί της ουσίας την αναμέτρηση. Ουάιτ (15), Πελεκάνος (14), Σίμτσακ (13), ΜακΝίλ (13), Ζάρας 12 και Ουότερς (10) έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, σκοράροντας τους 77 από τους 88 πόντους των “κιτρινόμαυρων”. Άξιος συμπαραστάτης, ειδικά στην άμυνα, ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος μπορεί να έμεινε άποντος, όμως μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα, ενώ μάζεψε και 1 ριμπάουντ.

Όπως είναι λογικό, ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν χαρούμενος από την συνολική προσπάθεια των παικτών του, τονίζοντας βέβαια την σημασία των μακρινών σουτ. Οι “κιτρινόμαυροι” είναι γεγονός ότι βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα, όμως πλέον ο χαρακτήρας της ομάδας φαίνεται να έχει αλλάξει

Παρ’ ότι στην αρχή της χρονιάς ο “θεός του πολέμου” είχε σε κάθε παιχνίδι και από έναν διαφορετικό… man of the match, πλέον, με μία συνολική ομαδική παρουσία στο γήπεδο, ο Άρης δείχνει ικανός να “στραγγαλίσει” κάθε αντίπαλο. Και αυτό συμβαίνει στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς και, φυσικά, πιστώνεται στον Δημήτρη Πρίφτη που έδειξε πλήρη εμπιστοσύνη στο ρόστερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…