Κεντρική Basket League Άρης Ο Σίμτσακ έδωσε την λύση

Ο Σίμτσακ έδωσε την λύση

aris kifisia simtsak

aris-kifisia-simtsak

Ο Άρης επικράτησε χθες (16/04) της Κηφισιάς στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών της Basket League και θέλει άλλη μία νίκη για να προκριθεί στα ημιτελικά. Οι “κιτρινόμαυροι” παρ’ ότι δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα επιθετικό ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο να εξασφαλίσουν τη νίκη και με μεγάλη διαφορά.

Κορυφαίος για τον Άρη δεν ήταν άλλος από τον Τζέρελ ΜακΝίλ που είχε 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, όμως στα δύσκολα αυτός που βγήκε μπροστά, αυτός που έδωσε μάχες σώμα με σώμα ήταν άλλος. Ο Βασίλης Σίμτσακ.

Ο έμπειρος σέντερ, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση αναγκάζοντας όλο το γήπεδο πολλάκις να τον χειροκροτήσει. Πέτυχε 10 πόντους, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ κάνοντας νταμπλ-νταμπλ. Παράλληλα, μοίρασε 1 ασίστ και πέτυχε 1 τάπα… “χτυπώντας” 17άρι στο ράνκινγκ.

Όταν η ομάδα των βορείων προαστίων έκλεινε τους διαδρόμους στον Άρη τότε αναλάμβανε δράση ο Σίμτσακ. Με συνεχόμενους πόντους, έπειτα μάλιστα και από ομηρικες μάχες με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, έδινε σκορ στην ομάδα του, καθώς επίσης ανανέωνε αρκετές επιθέσεις (5 επιθετικά ριμπάουντ). Βέβαια, δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα την ψυχραιμία του, με χαρακτηριστική την σκηνή όπου έπειτα από μία μικρή αψιμαχία με τον σέντερ της Κηφισιάς, έδωσε μία πολύ όμορφη ασίστ παρά τους ιδιαίτερα ανεβασμένους… σφυγμούς.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, με το πάθος που τον διακρίνει, ο 35χρονος σέντερ έδωσε παλμό στην εξέδρα την οποία και ξεσήκωσε όχι μόνο με τα καλάθια του, αλλά και με τους πανηγυρισμούς του.

Ο Άρης είχε για κορυφαίο τον ΜακΝίλ και πρώτο σκόρερ των Ουότερς, όσο όμως υπάρχουν οι άξιοι συμπαραστάτες που θα κάνουν την “βρώμικη” δουλειά τόσο πιο εύκολα θα έρχονται οι νίκες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…