Je suis ΑΕΚ

je suis aek

je-suis-aek

lazaridis-miltosΟ σεβασμός σε νόμους και κανόνες δεν διατάσσεται, ούτε επιβάλλεται δια της βίας, αλλά κατακτιέται.
Με ποια λογική η FIBA και η ΕΟΚ διεκδικούν τον σεβασμό μας, όταν μετέρχονται εκβιαστικών πρακτικών τύπου Μπόκο Χάραμ, με αιχμαλώτους τις Εθνικές ομάδες, αν δεν πληρώσει τα λύτρα η ΑΕΚ;

Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του παραλογισμού:

  • Ο ΕΣΑΚΕ διοργανώνει το πρωτάθλημα βάσει νόμου.
  • Ο ΕΣΑΚΕ είναι ιδρυτικό μέλος της ULEB.
  • Η ΑΕΚ είναι μέλος του ΕΣΑΚΕ.
  • Η FIBA -μέσω της ΕΟΚ– ζητάει να αποβληθεί η AEK από το πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, επειδή μετέχει σε διοργάνωση που διοργανώνει η ULEB, ως προϋπόθεση ώστε η ΕΟΚ να σχηματίσει Εθνική ομάδα με παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που αγωνίζονται σε διοργάνωση της ULEB.

Υπάρχει κάτι που δεν καταλάβατε;

Μην ανησυχείτε το πρόβλημα δεν οφείλεται στη δική σας αδυναμία κατανόησης, αλλά στην έλλειψη λογικού συνειρμού στο σκεπτικό των αποφάσεων, πλήρως απαξιωμένων οργανισμών, όπως η FIBA και η EOK.

Το παρακάτω ανέκδοτο αποδίδει πλήρως την παρανοϊκή λογική τους:

  • Γιατρέ ο άντρας μου πιστεύει ότι είναι κότα…
  • Να τον βάλετε σε κλινική.
  • Ναι αλλά χρειαζόμαστε τα αβγά!…

Φυσικά και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αποβολής της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα, από τη στιγμή που δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο, γι’ αυτό και προσέτρεξαν στον Υπουργό, για τον καταστήσουν συνένοχο της αυθαιρεσίας τους, παραχωρώντας του ως αντιπαροχή το αυτοδιοίκητο.

Το λογικότερο θα ήταν να προσφύγουν στο κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών, καθώς με τις ενέργειες τους μεθοδεύουν την αυτοκατάργησή τους.

Ας πάρουμε ως υπόθεση εργασίας ότι επιτυγχάνουν τον αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της ΑΕΚ, αλλά και Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, όπως θέλουν να πιστεύουν από του χρόνου. Τι θα πετύχουν;

  • Οι μεν αποκλεισμένες ομάδες να έχουν κανονική αγωνιστική δραστηριότητα στο εξωτερικό, που θα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.
  • Το ελληνικό πρωτάθλημα να απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό που θα εκμηδενίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το γενικότερο ενδιαφέρον, με εμφανή τον κίνδυνο επιβίωσης για όλες τις ομάδες.
  • Τον εγκλωβισμό του Άρη και του ΠΑΟΚ σε μία ανούσια διοργάνωση, που θα θυμίζει τεστ κόπωσης, και που μοιραία θα δημιουργήσει φυγόκεντρες τάσεις, και τέλος
  • Την αδυναμία σχηματισμού Εθνικών ομάδων, αφού μια ενδεχόμενη πόλωση μπορεί να προκαλέσει από τις ομάδες απαγόρευση συμμετοχής των αθλητών, ή αυξημένες εγγυήσεις, ή και ανταλλάγματα, κατά τα πρότυπα του ΝΒΑ, χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης.

Αν η πρόθεσή τους είναι το μπάσκετ να παίζεται από όσους θέλουν να αδυνατίσουν, τότε βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Χειρότερα από αυτή καθαυτή την απόφαση είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν στις ανακοινώσεις τους, όπως αθλητικό κίνημα, αθλητική ιδέα, Ολυμπιακός Χάρτης, ΔΟΕ κλπ., που μαρτυρούν παθολογικές κρίσεις μεγαλείου, οι οποίες τους εμποδίζουν να συνειδητοποιήσουν την υποκρισία τους.

Για ποια αθλητική ιδέα μιλούν αυτοί που καθιέρωσαν τη δημοπρασία των wild cards. Τα wild cards -έτσι κι αλλιώς- από αθλητική ιδέα είναι άστα να πάνε, αλλά εξασφαλίζουν πλούσια κι άνετη ζωή σε αυτούς που αποφασίζουν (αλήθεια δεν μάθαμε ακόμα που βρέθηκαν 850.000 euro για την αγορά του δικού μας wild card).

Η γελοιότητα κτυπάει κόκκινο, όταν υποβάλλουν τα σέβη τους στη Διεφθαρμένη Ομόρρυθμη Εταιρεία (ΔΟΕ) ως ηγέτιδας του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος.
Από τις παρακάτω αντιφατικές δηλώσεις, προκύπτει απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμός στη ΔΟΕ; Θα έβαζε κάποιος έστω και ένα ευρώ στοίχημα ότι προέρχονται από το ίδιο άτομο;

Δήλωση 1 (Δεκέμβριος 2006):
“Στην πρόσφατη συνάντηση που κάναμε, ο πρόεδρος της ΔΟΕ -ένας Δανός του οποίου το όνομά ούτε που θέλησα να μάθω- ήταν αντίθετος σε ό,τι προτάσεις καταθέσαμε. Δεν έχει καταλάβει ότι το αθλητικό κίνημα είναι πιο μολυσμένο απ’ ότι το φυσικό περιβάλλον.

Έχει παρέμβει πουθενά η ΔΟΕ; Έχουμε κρούσματα δωροδοκίας, διαφθοράς, στημένων αγώνων, έχουν μπει εισαγγελείς σε όλη την Ευρώπη, αλλά το μόνο που ενδιαφέρει τη ΔΟΕ είναι να οργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και που πάει ο πακτωλός των χρημάτων; Έχετε ακούσει να έχουν κάνει ένα γήπεδο; Μια ακαδημία;”.

Δήλωση 2 (Απρίλιος 2016):
“Είναι υποχρεωτικός ο σεβασμός στα καταστατικά και τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων του διεθνούς αθλητικού κινήματος, της ΔΟΕ και των Παγκόσμιων Αθλητικών Ομοσπονδιών”.

Κι όμως και οι δύο δηλώσεις ανήκουν στον κ. Βασιλακόπουλο (η δεύτερη με το ψευδώνυμο ΕΟΚ).

Το πλέον αστείο είναι ότι επικαλούνται τον Ολυμπιακό Χάρτη για να δικαιολογήσουν την απόφαση τους, κάνοντας εμφανές ότι δεν τον έχουν διαβάσει ούτε διαγωνίως.

Αν το είχαν κάνει θα γνώριζαν ότι σύμφωνα με τον Χάρτη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετέχουν αθλητές κι όχι κράτη και κατά συνέπεια δεν νοείται συλλογική ευθύνη και μάλιστα με εθνικά χαρακτηριστικά, που παραπέμπει σε αρρωστημένες λογικές ολοκαυτωμάτων.

Από πού αντλούν την εξουσία να στερήσουν το ανθρώπινο δικαίωμα της συμμετοχής στην Εθνική ομάδα αθλητών, άσχετων με την παράβαση, που κατά την άποψη των διοικούντων έχει υποπέσει κάποιος τρίτος;

Η ευθύνη είναι ατομική. Αν, δηλαδή, κάποιος αθλητής πιαστεί ντοπέ τιμωρείται ο ίδιος κι όχι η ομάδα.

Η μόνο δυνατότητα που τους δίνεται είναι μην επιλέξουν αθλητές, που μετέχουν στα πρωταθλήματα της ULEB, αν αυτό θεωρείται έγκλημα, αλλά έλα όμως που χρειάζονται τα… αβγά.

Μια ένδειξη ύπαρξης του ανύπαρκτου αθλητικού κινήματος, που για κάποιο λόγο ο κ. Βασιλακόπουλος φαντάζεται ως λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του, θα ήταν να κυκλοφορούμε -ασχέτως ομάδας- με μπλουζάκια “Je suis ΑΕΚ“, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Μήπως θα ήταν χρήσιμη η καθιέρωση του drag test και στους διοικούντες, γιατί κατά τα φαινόμενα από το “Νους υγιής εν σώματι υγιές” δεν έχουμε κατακτήσει ούτε το νους…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μίλτος Λαζαρίδης
Περισσότερα σε Λαζαρίδης

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…