Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Η πίεση είναι πάλι σε εμάς”

“Η πίεση είναι πάλι σε εμάς”

zdovc aek

zdovc-aek

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη, αλλά και συνειδητοποιημένος ότι δεν τελείωσε τίποτα ακόμα, εμφανίστηκε ο Γιούρι Ζντοβτς. Ο τεχνικός της “Ένωσης”, τόνισε ότι το άγχος βρισκόταν στην πλευρά του ΠΑΟΚ και με σωστό διάβασμα οι παίκτες του κατάφεραν να πάρουν το “διπλό”. Παράλληλα, χαρακτήρισε παίκτη-κλειδί τον Μίλαν Μιλόσεβιτς και κλείνοντας δήλωσε ότι δεν συμφέρει την ομάδα του το ένα παιχνίδι ανά εβδομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Τι να πει κανείς για αυτό το ματς… Κερδίσαμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Μία και μόνο νίκη, όμως. Το άγχος ήταν στον ΠΑΟΚ. Πάιξαμε σωστά, ήμασταν συγκεντρωμένοι, ο ΠΑΟΚ την προηγούμενη φορά έβαλε μεγάλα σουτ, σήμερα τα έχασε. Τώρα πάμε στην Αθήνα και πάλι με την πίεση σε μας. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα, εξαιρετικό προπονητή. Δεν μας ταιριάζει θα λέγαμε σαν ομάδα. Εμείς θέλουμε την νίκη, όμως”.

Για τους 30 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο: Πρέπει να αναλύσω το παιχνίδι συνολικά. Είχαμε διαβάσει καλά το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι αμυντική ομάδα. Παίξαμε πολύ έξυπνα, όμως και πολύ σκληρά. Αν χάσεις το τάιμινγκ και δεν πάρεις γρήγορες αποφάσεις, θα σου στοιχίσει. Ίσως δεν έχουμε την ποιότητα να διαβάσουμε τόσο καλά το παιχνίδι. Όμως ίσως έχουμε καλύτερους παίκτες. Κάναμε πολλά λάθη, αλλά τα καταφέραμε.

Για το αν ήταν το κλειδί ο Μιλόσεβιτς στην θέση “3”: “Ο Μιλόσεβιτς ήταν ένα πολύ μεγάλο όπλο. Ήταν πολύ συγκεντρωμένος. Θέλαμε να μαρκάρει τον Βασιλειάδη και το έκανε. Ήταν το κλειδί και ο άνθρωπος που έκρινε το παιχνίδι”.

Για το αν βοήθησε την ΑΕΚ η μία εβδομάδα διαφορά στα παιχνίδια: “Δεν θα το έλεγα. Και οι δύο ομάδες έπρεπε να περιμένουν μία εβδομάδα. Εμείς όμως είχαμε και την αρνητική ενέργεια της ήττας. Δεν μου αρέσει να παίζω ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Με το βάθος του ρόστερ μας θέλαμε να παίζουμε ανά 3 μέρες. Δεν μπορείς να βρεις ρυθμό ανά μία εβδομάδα. Ήταν δύσκολη εβδομάδα, με πολύ πίεση”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν μία πολύ μεγάλη εβδομάδα. Τόσο σε διάρκεια όσο και σε συναισθήματα. Έπρεπε να διαχειρηστούμε μία ήττα στο γήπεδό μας, αλλά και την λαχτάρα για το επόμενο παιχνίδι. Ήταν συναρπαστικοί αγώνες. Το θέαμα είναι πολύ καλό. Εμείς έχουμε μεγάλο σεβασμό στον ΠΑΟΚ και διαχειρηστήκαμε σωστά την ήττα. Αυτη η ήττα μας έκανε καλύτερους συμπαίκτες, όμως παρά τη νίκη δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε. Από αύριο κιόλας πρέπει να προετοιμαστούμε για την μεγαλύτερη μάχη μέχρι φέτος και να μην παρασυρθούμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…