Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Χωρίς κόσμο οι τελικοί

Χωρίς κόσμο οι τελικοί

Chalvatzakis Kontonis

kontonis-chalvatzakis

Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε να γίνουν μπροστά σε άδειες εξέδρες οι τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος της Α1, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος επεισοδίων. Ανεξάρτητα με το ποιοι θα βρεθούν στους τελικούς, πόσο μάλλον αν -βάσει λογικής και δυναμικής των ομάδων- συναντηθούν οι δύο “αιώνιοι“, ΣΕΦ και ΟΑΚΑ θα είναι κλειστά για τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Η απόφαση έχει ήδη γνωστοποιηθεί στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, ο οποίος αντέδρασε. Στην επιχειρηματολογία του ότι στο μπάσκετ δεν έχει γίνει το παραμικρό επεισόδιο φέτος, ότι ο Αθλητικός Δικαστής είναι κατ’ ουσίαν… ανενεργός, πέρα από κάποια μικροπρόστιμα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρέθεσε τα γεγονότα της Λευκάδας.

Μπορεί να μην είχαν να κάνουν κατ’ ανάγκη με το μπάσκετ (έστω και το γυναικείο), όμως ο κ. Κοντονής θεωρεί ότι η τεταμένη κατάσταση δημιουργεί ένα εξαιρετικά ασταθές τοπίο για τη διεξαγωγή των τελικών. Παράλληλα, είναι προφανές ότι δεν αποσυνδέει όσα έχουν συμβεί στον χώρο του ποδοσφαίρου, θεωρώντας πως δεν είναι διαφορετικοί οι οπαδοί που πηγαίνουν στα γήπεδα διαφορετικών αθλημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση είναι γνωστή και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει ανάψει το “πράσινο φως“. Οι τελικοί θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, παρότι στο τραπέζι έπεσαν κι άλλες προτάσεις, όπως να γίνουν με προσκλήσεις σε παιδικό-εφηβικά τμήματα των ομάδων, ή σε παλαίμαχους αθλητές.

Υπήρξε και σκέψη να μην γίνει σειρά τελικών, αλλά μία συνάντηση σε ουδέτερο γήπεδο, με θεατές από την τοπική κοινωνία (για παράδειγμα του Ηρακλείου, ή της Ξάνθης), χωρίς μετακίνηση οπαδών, με ηλικιακά κριτήρια (μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), αλλά απορρίφθηκε, καθώς η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρη και δεν μπορεί να αλλάξει μεσούσης της περιόδου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…