Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μπασκετικός μεσαίωνας!

Μπασκετικός μεσαίωνας!

aek team omadiki paiktes

aek-team-omadiki-paiktes

Η ΦΙΜΠΑ απειλεί την ΑΕΚ με αποκλεισμό από το ελληνικό πρωτάθλημα, αν επιλέξει τον δρόμο του Eurocup, αντί για το “δικό της” εκκολαπτόμενο Τσάμπιονς Λιγκ! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά για να κάνει ασφυκτική την κατάσταση για τους παράγοντες της ομάδας, προχωρά κι ένα βήμα πιο μακριά, υποστηρίζοντας ότι αν δεν αποκλειστεί η “Ένωση“, θα μείνουν εκτός διοργανώσεων οι Εθνικές Ομάδες!

Είναι απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Όχι η συγκεκριμένη απειλή, αλλά το γεγονός ότι η ΦΙΜΠΑ δεν αγγίζει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, επιχειρώντας ωμό εκβιασμό κατά της ΑΕΚ. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, για ομάδες που έκαναν κοινή επιλογή και σαφές δείγμα ότι η διεθνής ομοσπονδία θεωρεί τον “δικέφαλο” μικρότερο μέγεθος κι ανίκανη να τα βάλει με τους “μεγάλους” του ελληνικού μπάσκετ, χτυπά την ΑΕΚ.

Ακόμα πιο απίθανο είναι το γεγονός ότι η ΦΙΜΠΑ απειλεί ανοιχτά την ΑΕΚ, χωρίς η ΚΑΕ να έχει ανακοινώσει επισήμως την απόφασή της. Ναι μεν όλοι γνωρίζουμε ότι η “Ένωση” έχει επιλέξει το Eurocup (και πολύ καλά κάνει), αλλά επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει.

Η διεθνής ομοσπονδία δείχνει σημάδια πανικού. Βέβαιον είναι ότι με απαγορεύσεις, με “αποφασίζουμε και διατάζουμε” δεν μπορεί να κάνει ελκυστικό το Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο δεν γίνεται με το στανιό. Το χειρότερο είναι πως στη ΦΙΜΠΑ κανείς δεν έχει αποκτήσει ιστορική εμπειρία, κανείς δεν έχει αποκωδικοποιήσει το μήνυμα που έστειλαν τα μεγάλα κλαμπ, με την απόφαση (το 2001) να δημιουργήσουν το πρωτάθλημα της ελευθερίας.

Τέτοιου είδους πρακτικές αποτέλεσαν τον σπόρο για τη δημιουργία της Ευρωλίγκας, η οποία ήρθε να σπάσει τα δεσμά του κατεστημένου. Δέκα πέντε χρόνια μετά οι Ομοσπονδιακοί μοιάζουν να είναι προσκολλημένοι σε αποτυχημένες πρακτικές, να επιμένουν σε εκβιαστικά διλήμματα, να επιχειρούν όχι να δελεάσουν ή να πείσουν, αλλά να εκβιάσουν τα σωματεία.

Ο καιρός που έφτανε ένας λόγος του Γραμματέα της ΦΙΜΠΑ για να καθίσουν “σούζα” οι παράγοντες των ομάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι ομάδες δεν πατρονάρονται, δεν απειλούνται, δεν… μυρίζουν τρόμο. Κι είναι αλήθεια πως τέτοιες ενέργειες θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Στην ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την επιλογή τους. Όσο νιώθουν ότι κάποιοι επιχειρούν να τους αλλάξουν γνώμη δια της πειθούς των όπλων, τόσο πεισμώνουν. Γιατί, μπορεί στη ΦΙΜΠΑ να μην το γνωρίζουν, αλλά η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος, με την ιστορία και τον κόσμο της, που δεν γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια των Ομοσπονδιακών.

Μπασκετικός μεσαίωνας δεν υπάρχει εν έτη 2016. Οι ζηλωτές του πιθανότατα θα καταλήξουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το δε Τσάμπιονς Λιγκ, με αυτήν τη νοοτροπία, θα υλοποιηθεί το 4016.

Πηγή: Sportdog

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…