Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αυτή είναι η νέα Ευρωλίγκα

Αυτή είναι η νέα Ευρωλίγκα

euroleague bertomeu sinantisi londinou

euroleague-bertomeu-sinantisi londinou

Η συνάντηση κορυφής του Λονδίνου, ανάμεσα στις ομάδες και τις λίγκες με την Ευρωλίγκα, οριστικοποιήθηκε η νέα δομή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, που θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Ισπανία είναι η χώρα που πήρε τη wild card για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2016-’17, όπως αποφασίστηκε από όλες τις ομάδες (συμπεριλαμβανομένων των δύο “αιωνίων) και τις λίγκες, πλην της γαλλικής.

Έτσι, η νέα Ευρωλίγκα θα απαρτίζεται από 16 ομάδες, εκ των οποίων οι 11 είναι αυτές με το License A -δηλαδή εγγυημένο- συμβόλαιο (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις Κάουνας), η κάτοχος του Γιούροκαπ (Γαλατασαράι) και της wild card (Ισπανία) καθώς και από μια εκ της Αδριατικής Λίγκας, της VTB League και της Γερμανίας.

Όσον αφορά στο Γιούροκαπ, η ΑΕΚ συμπεριλαμβάνεται στις 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν (Χάποελ Ιερουσαλήμ, Σάσαρι, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια, Λιέτουβος Ρίτας, Ζιελόνα Γκόρα) τρεις από την Ισπανία, την Αδριατική Λίγκα και τη VTB Leage και δύο από τη Γερμανία (στις ομάδες συμπεριλαμβάνεται και η Γαλατά, η οποία ωστόσο θα παίξει στην Ευρωλίγκα, οπότε θα πάρει άλλη τη θέση της).

Θα δοθούν πέντε wild cards με τις υποψήφιες ομάδες να προέρχονται από την Αδριατική Λίγκα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, όσον αφορά το πρόγραμμα αποφασίστηκε πως σε πέντε εβδομάδες μέσα στη σεζόν θα διεξαχθούν δύο αγωνιστικές, με τις ομάδες να παίζουν ένα εντός κι ένα εκτός παιχνίδι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…